hirdetés

Állítólag az unió elkezdi apránként Magyarországot különféle büntető szankciókkal sújtani. A kormányfő politikai kabinetfőnöke, Rogán Antal szerint az európai liberálisok frakciója a következő héten kezdeményezni akarja Magyarország szavazati jogainak felfüggesztését, végső soron az ország kizárását az EU-ból. A kabinetfőnök emellett a Mexikó és az USA határán húzódó kerítésre hivatkozik, hogy ott is van, és ott sem engedik be a menekülteket. Igaz, ott úgy tudjuk, nincs Iszlám Állam és nincs dzsihád, nem szokás a más vallásúakat lefejezni.

rogán-orbán 2

A politikus – aki eddig a Fidesz parlamenti frakcióvezetője volt – kifejtette: az európai politikai és értelmiségi elit egy jelentős részével szemben Orbán Viktor miniszterelnök meghallja az európai emberek hangját, érti a véleményüket a bevándorlásról. Rogán Antal hangsúlyozta: az európaiak többsége érzi a bevándorlás veszélyeit, látja az együttélési nehézségeket, az Európai Unió azonban nem tud mit kezdeni a bevándorlókkal, „a bevándorláspárti európai bevándorláspolitika megbukott” – Rogán szerint.

A „sokszor káosznak tűnő európai véleményklímában” üdítő hang Orbán Viktor higgadt, nyugodt véleménye, amely szerint először az európai határokat kell megvédeni, mert onnantól kezdve a kontinens ura a helyzetnek, maga döntheti el, hogy kit enged be és kit nem – mondta.

Az jó, hogy sokan hallják Magyarország véleményét – folytatta a kabinetfőnök –, másik oldalról viszont ez veszélyekkel is együtt jár: az európai liberálisok frakciója a következő héten kezdeményezni akarja az úgynevezett 7. cikkely szerinti eljárást, azaz Magyarország szavazati jogainak felfüggesztését, végső soron az ország kizárását az unióból. Rogán Antal szerint e javaslat mögött az áll: „a bevándorláspárti liberálisok nem értenek egyet azzal, hogy Magyarország úgy döntött, meg kell védeni Európa és Magyarország határait”. A fideszes politikus elfogadhatatlannak nevezte a liberálisok kezdeményezését, és közölte, fel fognak lépni ellene.

Megjegyezte ugyanakkor, attól tart, hogy „ez nem egyszerűen csak egy szélsőséges liberális vélemény”, hanem az európai és a magyarországi baloldal egy része is meghúzódik mögötte. Példaként azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pártja, a DK ugyanazt az álláspontot osztja, mint az európai liberálisok. Az, hogy a magyar szocialisták is ott vannak-e mögötte, majd kiderül – tette hozzá.

A kabinetfőnök – a hamarosan felálló Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetője – az Egyesült Államok és Mexikó határán épített amerikai kerítésről is beszélt, jelezve, hogy azzal a mexikói bevándorlók tömegeit akarják visszatartani.„Miközben Európa egy sok százezres, sőt milliós nagyságrendű bevándorló tömeggel küszködik, aközben az Egyesült Államok éves kvótaként valahol 80-100 ezer ember közötti mennyiséget fogad be” – hívta fel a figyelmet Rogán Antal, aki mindezt úgy kommentálta: Amerika tisztában van azzal, nem szabad megengedni, hogy bevándorlók öntsék el az országukat. Ők nagyon szigorúan és határozottan képviselik az amerikai emberek érdekeit, „ezt kell tenni Európában az európai kormányoknak is” – jelentette ki.

Mindezzel a hasonlattal egy icipici baj van. Latin-Amerikában, főként Mexikóban, ahonnan próbálnak bejutni a bevándorlók, nos, ott nincs háború, az Esti Újság úgy tudja, sőt nincs Iszlám Állam sem információink szerint, és nem fejezik le a hitetlen kutyáknak tartott keresztényeket sem, vagy épp más vallásúakat.

Rogán Antal kabinetfőnök és leendő miniszter szerint azonban Európában kettős mérce érvényesül, mert ha Magyarországon „akár csak egy erős szó elhangzik”, az az európai liberális és baloldali újságokban úgy tűnik, mintha itt már szélsőséges katonai diktatúrát vezettek volna be. Ehhez képest ha más európai országokban a rendőrség keményen és határozottan fellép az illegális bevándorlók ellen, „az csak a normális eljárásokhoz tartozik” – mondta a kormánypárti politikus.