hirdetés

Egy impozáns gellérthegyi székházon kívül további hét vidéki ingatlan beszerzését is tervbe vette az Országos Roma Önkormányzat azaz az ORÖ, amelyet nemcsak az EMMI, de már az ügyészség is górcső alá vett a fura uniós pénzköltései miatt. Az ügyben a tanú meghallgatások elkezdődtek de nyomozás természetesen még nincs. Mindez érthető Farkas Flórián a Fidesz roma politikusa és országgyűlési képviselő s az ő szerepét is vizsgálni kellene. 

 ORÖ-nol

Nagy a baj az ORÖ-nél és az Út a munkába szövetkezetnél is. Úgy tudjuk az uniós milliárdokból gazdálkodó szövetkezetnek nincs 500 bejelentett, adófizető, TB-t fizető, bejelentett alkalmazottja, tagja pedig ez volt az alapfeltétele az Uniós pénzek folyósításának. Aztán az sem jó,hogy az uniós milliárdokból autókat béreltek, számítógépeket és ingatlanokat vásároltak súlyos százmilliókért, hisz magukra csak az elnyert összeg 10%-át költhették volna .

A legnagyobb gondot azonban az okozza, hogy a Farkas Flórián vezette Út a  munkába szövetkezet nem működik törvényesen, és az éves taggyűlést sem hívta össze a Fidesz országgyűlési képviselője, ami jogszabálysértő. Minderről két szövetkezeti tag is beszámolt az estiujsag.hu-nak.

Az ORÖ és az Út a munkába szövetkezet ügyében vizsgálódnak a hatóságok de hivatalosan még nem nyomoznak, ami több mint fura. Más esetben kevesebb gyanú is elég arra,hogy embereket börtönbe vessenek.

 

Az általunk bejelentett kétes és bűncselekmény gyanús ügyekben pótnyomozás folyik. Engem tanúként most hallgattak meg- mondta Hadházy Ákos, LMP politikus.

 

Nos az ORÖ és a Farkas Flórián vezette szövetkezet Hódmezővásárhelyen, Miskolcon, Veszprémben, Zalaegerszegen, Szolnokon, valamint Pécsett és Gödöllőn is vásároltak volna ingatlanokat a leghátrányosabb helyzetű emberek foglalkoztatására szánt pénzekből. Úgy tudni az utóbbi két településen az ORÖ nyélbe is ütötte az üzletet. Bár erre a közgyűlés tagja nem hatalmazták fel. Természetesen ez az ügy is majd el lesz odázva, hisz Farkas Flórián a fidesz roma politikusa és országgyűlési képviselője s mint tudjuk ők sok esetben a törvények felett állnak, hisz még mentelmi joguk is van.

A tanulmány szerint az ingatlanokra csaknem 300 millió forintot szántak a 75 százalékban uniós forrásokból indult, közel ötmilliárd forintos program keretéből.