hirdetés

Újabb profi futball klub tulajdonosa került dutyiba. Ezúttal a Pápa vezetőjét Bíró Pétert, egy csekély 4 milliárdos csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd a Fővárosi Főügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását. Az üzletember még saját maga jelentette fel Önmagát jó pár héttel ezelött de ez sem segített rajta. A Győri ETO-s főbróker Tarsoly után már ő a második futballvezér rövid idön belül, aki sittre került. 

 bíró lombard

A nyomozók az előállítás előtt házkutatást is tartottak az NB 1-es csapat tulajdonosánál, majd őrizetbe vették Bíró Pétert, aki minimum 72 órán keresztül rács mögött marad. Az ügy pikantériája, hogy Bíró már a második olyan klubtulajdonos, aki rcs mögé került, hisz a Győri ETO tulaja a Quaestor botrány miatt Tarsoly Csaba is előzetesben van. Egyébként épp a brókerbotrányok után döntött úgy a Pápa tulajdonosa, Bíró Péter, hogy önfeljelentést tesz, mert a Lombard Kézizálog cégénél hiányzik 4 milliárd. Nos a szabadságot sokáig nem élvezhette a Pápa tulajdonosa, aki hiába tárta fel maga a bajt, aligha ússza meg, hogy ne kerüljön kényszerintézkedés hatálya alá. Az ügyet pedig jelentősen bonyolítja, hogy mivel ő tulajdonolja a Lombard FC Pápát működtető Lombard Kft-t is, így egyelőre nem tudja gyakorolni itt sem a tulajdonosi jogait. Annak ellenére, hogy a Sport 24 is beszámolt róla, Pápán is nagy bajban van a jövő, hisz Szemán György klubigazgató elmondta, váratlanul érte őket a letartóztatás, de annak érzése szerint nincs köze a futballklubot működtető Kft-hez. A Lombard FC Pápa tök utolsó az NB1-ben. Az MLSZ május 8-án dönt annak a 28 NB 1-es és nB2-es csapatnak a licencéről, akiket hiánypótlásra kötelezett. Természetesen a Pápa is köztük van.

Korábban a Jobbikhoz köthető hírportálnak az alfahir.hu-nak Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei elnöke azt nyilatkozta, ameddig a Lombard csoport tulajdonában van a klub, fel kellene függeszteni az évi 55 milliós támogatást is, amelyet a város nyújt a csapatnak. Az MLSZ televíziós jogdíjainak köszönhetően arra talán van, lesz pénze a csapatnak, hogy befejezze a bajnokságot

De, hogy utána mi lesz? Csodálkoznánk, ha a klub kapna jogosultságot a 2015/16-os bajnokságban való részvételre, így szinte biztos, a csapat ha befejezi becsületből a bajnokságot, ha nem, szinte biztosan meg van az NB1 egyik kiesője. Kérdés, meddig esik a Pápa? Megye 2-ig vagy NB2-ig. Nem mindegy sem a sportszeretőknek, sem a városnak,.