hirdetés

Újabb helyen lehet fizetni Óbudán. Éles üzemben működik ugyanis a belső-óbudai parkolási rendszer, az autósoknak az övezettől függően óránként 175 vagy 265 forintot kell fizetniük.

parkolás

Az Óbudai Önkormányzat tájékoztatása szerint összesen 12 ezer parkolóhely válik fizetőssé. Az augusztus óta tartó próbaüzemben is kellett már parkolójegyet váltani, de büntetést nem, csak tájékoztatót helyeztek a szélvédőre a parkolási ellenőrök. A zónákban 170 automatát üzemeltek be.

Az önkormányzat júniusban jelentette be, hogy júliustól fizetőssé válik a parkolás Óbuda belső részén. A belső övezet – amelyben óránként 265 forintot kell fizetni – a Kolosy teret és környékét foglalja magába, a másik pedig a Bogdáni útig tart, ott 175 forint lesz a tarifa.

Augusztus végén azt közölték, hogy egy hónappal meghosszabbítják a tesztidőszakot, mert augusztus második felében megsokszorozódott az ügyfélszolgálathoz beérkező regisztrációk és kérelmek száma, a feldolgozáshoz és rögzítéshez szükséges idő miatt pedig ezek az ügyfelek nem tudták volna szeptember elsejétől igénybe venni parkolási kedvezményüket.

Az önkormányzat jelezte: az összes igényelt Óbuda Kártyát, amellyel kedvezmények vehetők igénybe, eljuttatták az igénylőkhöz.