hirdetés

Újabb három embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, ezzel 16-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Sajnos a fertőzöttek száma napról napra tovább nő, ami nem jó hír.

 

A közlemény szerint egy iráni és két magyar állampolgárnálmutatták ki a koronavírus-fertőzést: egy a Szent János kórházban már napok óta elkülönített magyar nőnél, egy újabb iráni – szintén abban a kórházban megfigyelés alatt álló – diáknál (az első iráni beteg kontaktjánál) és egy a napokban Izraelben járt magyar férfinél.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás.

Velük együtt Magyarországon 16 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván: kilenc iráni, egy brit és hat magyar állampolgárt.
A karanténban lévők száma 69-ről 65-re csökkent, és már 730 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el a koronavírus kapcsán.

Kisebb riadalmat keltett napközben, hogy kiürítik a Budapest IX. kerületében található Haller Gardens irodaház több emeletét, mivel a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje. A dolgozó egy külföldi magánutazás után jelentett rosszullétet, majd az orvosi vizsgálatok kimutatták nála a koronavírust. A portál értesülései szerint a dolgozó nem a súlyosan fertőzött országok egyikében, és nem is Európában járt. Úgy tudják, az érintett munkatárs jól van, otthoni karanténban tartózkodik.

Az UPC-nél a megbetegedés első tünetei után megnézték azoknak a körét, akikkel a beteg kapcsolatba kerülhetett, majd napokkal ezelőtt őket is hazaküldték home office-ba. Azóta is ott vannak, egyikük sincs rosszul. Mostanra a UPC központi irodájának dolgozói már mindannyian home office-ban vannak. A következő napokban fertőtlenítik az épület három érintett szintjét.

A Haller Gardens közleményt küldött az Indexnek, ebben azt írják, őket is értesítették a koronavírusos esetről. „A mai napon tájékoztatást kaptunk egy koronavírusos esetről a Haller Gardens irodaházunkban, ahol az érintett bérlő azonnal lezárta irodáit fertőtlenítés céljából. Rögtön tájékoztattuk az irodaház összes bérlőjét és folyamatosan tájékoztatjuk őket a következő lépésekről. Azonnal elrendeltük az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítését, és a bérlőknek is javasoljuk a hasonló intézkedés végrehajtását irodáikban. Több mint 5 hete a közös területeket naponta fertőtlenítő mosószerekkel tisztítjuk. – írták.