hirdetés

Az önkormányzati választás elött ismét ajándékot kapnak a nyugdíjasok. Igaz ezúttal csak 9000 forintnyit.  A Fidesz a gazdaság dübörgésével magyarázza a lépését. A TASZ azonban keményen bírálja a kormányt, szerintük ez etikátlan lépés és a választásokat akarják csak befolyásólni.

 

9000 forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptember 30-ig – jelentette be Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón. Gulyás azzal érvelt, a gazdaság jól teljesít, így megengedhetik a támogatást. A miniszter szerint pusztán arról van szó, hogy a gazdaság jól teljesít, a döntés nincs összefüggésben az október 13-i választással.

A Társaság a Szabadságjogokért szerint viszont van, és a kormány etikátlan módszereket alkalmaz.

Az ilyen, és ehhez hasonló eszközök manipulálnak és aláássák az állampolgárok felelős döntését. Azt is fontosnak tartják, hogy nem szabad megítélni azokat, akik rászorulnak a juttatásokra, bár a szervezet szerint meg kell győzni őket arról, hogy ez a 9000 forint nem kötelezi őket semmire.

 

A kormány amúgy a közmunkásoknak is ad pluszpénzt a választás előtt. De a hivatalos magyarázat szerint ez álláskeresési támogatás.