hirdetés

Csak volt értelme írni a Kékgolyó utcai már-már kaotikusnak tűnő, és a mostoha körülmények közt várakozó rákos betegek helyzetéről. Az Országos Onkológiai Intézet vezetője ugyanis már kommunikál a betegekkel s bízzunk benne hamarosan a betegek is már csak a gyógyulásukkal kell, hogy foglalkozzanak.

 

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy az Intézet bejáratainak a nyitása 2019. 08. 01-től reggel 6 óra – olvasható az Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai bejáratára kiragasztott papíron. A Polgár Csaba főigazgató főorvos által aláírt kétmondatos közleményben szerepel az is, hogy az intézetben a „betegellátás reggel 7 órakor, illetve a szakrendelő ajtaján feltüntetett rendelési idő szerint történik”.

 

A tájékoztató üzenetet nemcsak a főbejárat ajtajára, hanem annak az ambulanciának a bejáratára is kiragasztották.

Mint ismeretes a rákos betegek a kaotikusnak tűnő helyzet miatt már hajnal öttől várakoztak a lépcsőházban a kulcsra zárt váróterem ajtaja előtt, hogy időben betudjanak jelentkezni és így megkapják a kemoterápiás kezelésüket, ami az életet jelenti számukra.

Az Országos Onkológiai Intézet  közölte: már dolgoznak a számítógépes előjegyzési rendszeren, amit augusztus 1-jén vezetnek be. Ez azt jelenti majd, hogy a betegek a számítógépes rendszerben rögzített előjegyzés alapján, pontosan meghatározott időre érkeznek a kemoterápiás ellátásra. Kiderült, az új rendszer része lesz az is, hogy a korán érkező betegeket nem engedik várakozni az intézetben.

Közben az is kiderült, hogy a TV2 egyik műsorvezetőjének a párja az OOI vezetője. Így ne is csodálkozzunk azon, hogy a kormány kereskedelmi tévéje csak pozitív dolgokat mutatott be a Kékgolyó utcai állapotokról, igaz ezt mélyen hallgatja a már nézhetetlen és egykoron szebb napokat átélt Tv2.