hirdetés

Úgy tűnik egy nagy színjáték a Gyárfás elleni vádemelés, akinek a terhére azt rója fel az ügyészség, hogy ő kérte meg P.Tamást, hogy öljék meg egykori riválisát a média guru Fenyő Jánost. Gyárfás eddig egy napot sem ült előzetesben pedig igen súlyos bűnügyről van szó, más ilyenért a jogerős verdiktig dutiyban lenne, és ez is előrevetíti, hogy Gyárfást el sem fogják ítélni. Főleg úgy, hogy a vádlott FINA alelnök már a második vízes vébét intézte el Magyarországnak. Azaz az egész csak egy nagy színjátéknak tűnik.

 

A Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat Gyárfás Tamás volt tévés producer ellen. A FINA alelnöke annak ellenére, hogy igen súlyos bűnüggyel vádolják szabadon járhat kelhet és már a 200 milliós óvadékot is visszakapta. Lehet, hogy az ügyészség is tudja Gyárfás nem lesz elítélve.

A vádirat szerint a vádlott az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János sértett, aki egy videókazetta terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vádlott 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt az ölési cselekménnyel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta P. Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

A vád szerint P. Tamás a megbízást elfogadta, és rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – J. R-t a sértett megölésére.

J. R. 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a II. kerület, Margit utcán a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó sértetthez lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.
A Fővárosi Főügyészség Gy. Tamás ellen felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az azért sokat mondó, hogy a FINA alelnöke egy napot sem volt előzetesben. Sőt már a 200 milliós óvadékot is visszakapta és szabadon járhat kelhet a világban. Gyárfás így mindenképp kriminalisztikai történelmet írt, hisz ilyen komoly bűnügyben érintett személyek közül nem sokan mondhatják el, hogy szabadlábon védekezhet.

Gy. Tamással kapcsolatban – a megfelelő eljárási rend alapján – a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebbviteli Főügyészségnek.