hirdetés

Egyre jobban bonyolódik a siófoki önkormányzat egyik cége, a Balaton-parti Kft. és a helyi kézilabdacsapat közötti szerződés, amely még az előző, fideszes polgármester, Balázs László idején köttetett. Az önkormányzati cég bizony úgy tűnik, nagy bajban van, mert bizonyos pénzekkel nehezen tud elszámolni. A sportklub most azért került reflektorfénybe, mert az önkormányzati cég 42 milliót fizetett egy 2 négyzetméteres reklámfelületért.

balkatonparti kft-balázs

Állítólag névhasználatról szó sincs a Balaton-parti Kft. és a Siófok Kézilabda Club Kft. közötti, nettó 42 millió forint elköltéséről szóló szerződésben – ezt állítja az önkormányzat.

Mint ismeretes, a siófoki strandokat fenntartó Balaton-parti Kft. átvilágítása nyomán készült vizsgálati jelentés megállapítása szerint nettó 42 millió forintért egy kétszer egyméteres reklámtáblát helyeztek el a kézilabdacsapat sportcsarnokában, öt hazai bajnoki mérkőzésen. Mindez pedig kiverte a biztosítok az önkormányzatnál, és ez is alátámasztotta azt a feltételezést, hogy a város előző vezetése bizony igen nagyvonalúan kezelte a pénzeket. Ezt a szerződést is az önkormányzati cég és a sportklub Balázs László fideszes polgármester idején kötötte.

A kézilabdaklub és a városi cég vezetése is cáfolja a megállapításokat.

Nem igaz, hogy pusztán egy öt alkalommal kihelyezett reklámtábláért kapott nettó 42 millió forintos szponzori támogatást a Siófok KC a Balaton-parti Kft.-től – reagált a siófoki kézilabdaklub. A csapat állításuk szerint viselte a megbízó Balaton-parti Kft. érdekeltségébe tartozó Galérius Fürdő nevét és névhasználat fejében részesült ilyen mértékű támogatásban.

A nettó 42 millió forintos reklámszerződésben nincs szó névhasználatról. A szerződés szerint a kézilabdaklub a 2014-es bajnoki szezonban a hazai mérkőzéseken egy darab 2 × 1 méteres reklámtáblát helyez el a megbízó Balaton-parti Kft. nevének feltüntetésével. A szerződés érvényessége: 2014. április 30–december 31; vagyis a tavaszi szezon legvégére és a 2014/15-ös bajnoki szezon első felére szólt. Ez tehát nem névhasználati, hanem normál reklámszerződés –nyilatkozta Potocskáné Kőrösi Anita, siófok alpolgármestere, aki az átvilágítást végző szakértői csapatot vezette.

A Balaton-parti Kft. ügyvezetője, Baráth István szerint a további mérkőzések és a névhasználat figyelmetlenségből maradt ki a szerződésből.

A történt igaz is lehet, meg nem is. Tény kérdése, hogy a Balaton-parti Kft. a Siófok Holding vezető cége, és a holding tagja a Siotour is. Azonban a Galérius Fürdőt a Siotour üzemelteti, így valójában a Siotournak és a kézilabdaklubnak kellett volna szerződést kötnie, ha már névhasználatról beszél a sportklub és a strandokat üzemeltető önkormányzati cég.