hirdetés

Mégis marad Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya. Meggondolta magát. Valljuk be, nem is lepődtünk meg ezen. Úgy tűnik, mindez egy igen érdekes, már-már színjátékszerű forgatókönyv része volt, amelynek célkeresztjében Hosszú Katinka állt. Így pedig már meg sem lepődünk azon, hogy arról már senki nem ír és nem beszél a közmédiában és sajnos sok függetlennek hitt orgánumban sem, csak az Esti Újság, hogy az úszók egy másik csoportja épp Gyárfás Tamás elnök távozását fontolgatja, és próbálja összehívni a rendkívüli közgyűlést, amire aligha fog sor kerülni, hisz a Nap TV egykori producere nem ezért dolgozott hosszú hosszú éveken át az úszósportban pénzt, időt, energiát  nem kímélve.  

Lausanne, 2015. április 16. Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Julio César Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke (j) aláírja a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezésérõl szóló megállapodást a svájci Lausanne-ban 2015. április 16-án. Mellettük Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (b) és Cornel Marculescu, a FINA ügyvezetõ igazgatója (j). MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Bár a Hosszú Katinka körül kialakult vita nyomán Kiss László lemondott az úszószövetségi kapitányi posztjáról, Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök nem fogadta el a lemondást. Kiss László azt mondja, amúgy is meggondolta magát. Milyen érdekes, nem? Egy igazi profi sportember csak úgy lemond, aztán mégsem. Így innentől kezdve úgy tűnik, azoknak volt igaza, akik azt mondogatták, hogy Kiss kapitányt azért vetette be a szövetség, hogy Hosszú Katinka ellen elindulhasson egyfajta karaktergyilkosság. Ha ugyanis Kiss nem provokálta volna kvázi a sajtótájékoztatón  Katinka férjét és így a médiát, mint szegény, ősz hajú mester, holott valahol tudhatta ott legbelül, hogy el lesz küldve, akkor Gyárfás elnök ma már biztos nem lehetne az úszók vezetője. Ezt a hülye is tudja.

Az is nagyon beszédes, hogy sem a közmédia, sem sok más függetlennek hitt orgánum nem mert arról beszámolni, csak az Esti Újság, hogy sokan Gyárfás elnök menesztését követelték a napokban. Sőt emiatt a szövetség rendkívüli közgyűlését is összehívták volna, például az a Széles Sándor, aki nem egy olimpikont nevelt ki és akiről a szövetségi vezetés azt híresztelte, hogy alkoholista. Persze nem volt az, de Gyurta Daniékat el kellett tőle valahogy csábítani. Azonban Gyárfás marad, akárcsak Kiss kapitány, hisz eszük ágában sem volt kidobni annyi kemény év munkáját azért, mert egy többszörös olimpikon lerántotta a leplet a szövetségről.