hirdetés

Állati ürüléket, trágyát borított simán tiltakozása jeléül a földárverések miatt Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő. A nem hétköznapi esemény Kaposváron egy kormányhivatali épület előtt történt, épp a somogyi földek árverésekor. A liberális politikus maga vezette a billenőplatós járművet, amiről lezúdította simán a trágyát.

sallai-trágya LMP

Két-három köbméternyi tárgyát borított le az úttestre és a járdára az LMP politikusa. Emiatt pedig a rend őrei Sallai Róbert Benedek ellen közlekedésrendészeti, köztisztasági, valamint jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt eljárást indítottak. Ami igazán érdekes lesz, hisz Sallai országgyűlési képviselő és mentelmi joga van.

A rendőrség állítólag igazoltatta a politikust, közölték vele, hogy szabálysértéseket követett el, amiért feljelentést tesznek ellene. Felszólították, hogy a leszórt trágyát takarítsa fel, szállítsa el, de ezt az országgyűlési képviselő megtagadta, és nem mondott le a mentelmi jogáról sem. Egyelőre legalábbis, de biztos le fog.

Ez a trágya azt szimbolizálja, hogy „valami bűzlik” a földárverésekkel kapcsolatban. A trágya leborításával pedig annak a véleményemnek adtam hangot, hogy rossz az az irány, amelyet a kormány képvisel. A Fidesz becsapja az embereket, szétvernek mindent, odaadják a haveroknak, és ez az egész bűzlik, mint a trágya – fogalmazott Sallai Róbert, az LMP képviselője.