hirdetés

A fővárosi önkormányzat szerint Simicska reklámcége egy 2013-as rendeletet sértett meg 2006-ban. Gyorsan időt is kért a Budapestet képviselő ügyvéd a pontos megjelölésre. Így a most megkezdődött hirdetőoszlopos tragikomédia és per márciusban folytatódik. A bontás leállítását célzó kérelemről a napokban dönthet a Fővárosi Törvényszék. Kezd úgy tűnni, ez az egész oszlopmizéria tényleg csak azért van, mert Simicska beszólt a régi barátjának, a miniszterelnöknek, és legecizte.

simicska oszlop

Az is érdekes, hogy a főváros most döbbent rá, hogy jelentős bevételtől fosztotta meg a fővárost, különös tekintettel az alacsony díjtétel és az oszlopok körüli 50 méteres védőtávolságra vonatkozó kitétel miatt a Simicska-féle szerződés. A kieső bevétel összegét 90-160 millió forintra teszi a főváros. Ezenfelül továbbra is azt állítják, hogy a Mahir nem teljesítette a kontraktusban vállaltakat: nem oda telepítette az oszlopokat, ahová kellett volna, ráadásul a légszennyezettség-mérők nem mérnek, csak az állami mérőállomások adatait közvetítik, internetterminál telepítése helyett pedig csak wifi kapcsolatra képesek. A rendkívüli felmondás jogalapját a főváros közterület-használatra vonatkozó 2013-as rendelete adja.

Nos, Simicska évekkel ezelőtt, 2006-ban szerződött. Így egy hét évvel később született rendeletre hivatkozni, valljuk be, picikét megmosolyogtató a főváros részéről.

Beszédes az is, hogy a rendelet módosítása után Tarlósék sosem kérték a szerződés módosítását semmiben sem a Mahirtól. Ráadásul kiderült, hogy a most hivatkozott vállalások és fejlesztések elmaradásához s az egyéb műszaki módosításokhoz maga Budapest Önkormányzata is hozzájárult. Erre utaló levelek is előkerültek a tárgyaláson.

Mindent egybevetve, amíg a miniszterelnök Orbán Viktor és a Mahir tulajdonosa, Simicska Lajos jóban volt egymással, addig semmi gond nem volt ezen reklámoszlopokkal, ezen wifikkel, ezen bevételekkel, úgy tűnik. Azonban miután legecizte a Közgép vezére régi jó barátját és iskolatársát, Orbánt, azaz a miniszterelnököt, érdekes módon minden rossz lett. Sőt a wifi sem lett jó és más sem. Sőt az is kiderült, hogy gazdasági hátrány érte a fővárost.