hirdetés

Ismét nem volt telitalálat az ötös lottón, így jövő héten a nyeremény összege elérheti az ötmilliárd forintot is. Tavaly szeptemberben volt utoljára telitalálatos az ötös lottón, azóta hétről hétre halmozódik a nyeremény.

lottó sorsolás

Ismét nem volt ötös. Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán 2015. május 23-án, a 21. játékhéten, szombaton az alábbi nyerőszámokat húzták ki: 12, 25, 30, 46, 51. Négy találatos szelvény 64 volt, a nyeremény 1 715 340 forint.

Nagyon közel a rekordnyeremény az ötös lottón, szombaton már 4 milliárd 800 millió forint a tét. Ez kevesebb, mint 300 millióval marad el az eddigi csúcstól, és a 300 millió itt már aprópénz. 2003 őszi egyébként az eddigi rekord, de ha szombaton sem lesz ötös, akkor már nem sokáig. Mivel hónapok óta nem volt ötös a lottón, a nyeremény egyre nagyobb, ezért egyre többen játszanak. A legtöbben egyszerre több szelvénnyel is próbálkoznak, sőt sokan még a határon túlról is átjöttek szerencsét próbálni. Tavaly szeptemberben volt utoljára telitalálatos az ötös lottón, azóta hétről-hétre halmozódik a nyeremény. Ezen a héten 4,8 milliárdot lehet elvinni. Ahogy nő az összeg, úgy a feladott szelvények száma is emelkedik. Múlt héten már több mint hétmillió 300 ezer alapjátékot tettek meg.

Az utóbbi 2-3 hétben eléggé megnövekedett a forgalom a magas nyeremények miatt. Ötös, hatos, skandináv lottó szerdától sokkal többen vannak, érezhetően többen, mint eddig  – mondta Király Judit, egyéni vállalkozó.

A játékosok többsége fejben már el is költötte a várható nyereményt. Akadnak azonban olyanok is, akik kisebb összeggel is elégedettek lennének.

Ez egy hatalmas nyeremény, ekkora nyeremény nem kell, ennek a töredéke is elég lenne nekem. A családomat kisegíteném, igen a kis családomat, de nekem sok pénz már nem nagyon kell – nyilatkozta egy hölgy.

Mivel ezen a héten sem volt  nyertes, így megdőlhet a 2003-as rekord, amikor is egy szerencsés játékos több mint 5 milliárd forintot vihetett el.