hirdetés

Bár csütörtökön valamivel kevesebb, koronavírus-járvány miatti halálról számolt be a kormányzati tájékoztató oldal, mint szerdán, de ez a 256 halott is rengeteg. Sajnos négy áldozat még harmincéves sem volt.

 

Továbbra sem csitul a koronavírus Magyarországon. Az elmúlt 24 órában 256 honfitársunk halt meg. A legfiatalabb egy 21 éves fiatal fiú volt, de egy 22 éves nő is elhunyt.
.
A 256 koronavírusos halott közül összesen 11 embernél nem közölnek alapbetegséget, 28 esetben viszont azt írják, hogy az adatok még feltöltés alatt vannak. Magasvérnyomás-betegséget 154 embernél tüntettek fel, cukorbetegséget pedig 74-nél.

Sajnos 1156 beteg van lélegeztetőgépen.

Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani.

Mindenki köteles továbbá a közterületen és nyilvános helyen a másik embertől legalább 1,5 méteres távolságot tartani.

Szabadidős sport tevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és a kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.

(Vámosi Krisztián )