hirdetés

Már nevetséges , amit a Színház és Filmművészeti Egyetem vezetősége tesz. Biztonsági őröket fogadtak, feltehetőleg nem olcsón, hogy megvédjék az iskolát. Persze nem a bűnözőktől, hanem az egyetemfoglaló diákoktól. Úgy tűnik beköltözött a rettegés a suliba. Lehet, hogy fegyveres őröket is fogadnak majd ? Ráadásul az őrök törvényt is sértettek, mert még azonosító jelzés sem volt rajtuk, amikor hősködtek. Ez gáz.

 

Biztonsági őrök vonták kérdőre a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik hallgatóját, mert egy piros-fehér szalagot próbált meg kihelyezni az egyetem épületére. Kár, hogy a nagy fekete ruciban intézkedők súlya törvényszegést követtek el. Ez nagyon gáz. A megbízóknak is.

A Hvg.hu-n jelent meg az a videó, amin az látszik, hogy a szalagkihelyezés miatt az épület portása két fekete ruhás biztonsági őrt riaszt. A portás azt is mondta, hogy ilyen esetekben ezentúl a rendőrséget is értesítenie kell. ezt az ukázt kapta.

Azt mondjuk nem értjük, hogy ez milyen bűnügy vagy jogsértés lehet, de majd csak születik egy jogszabály, hogy iskolára szalagot kitenni tilos.

A felvétel tanúsága szerint biztonsági őrök megkérdezik a lányt, hogy milyen jogon rakta ki a szalagot, majd azt mondják, hogy mellőzze az ilyen fajta megnyilvánulásokat.

Nos mi biztos megkérdeztük volna a body guardokat, hogy ők milyen jogon kérdezősködnek. Ráadásul, ami sokkal nagyobb gond az őrökön nem volt semmiféle azonosító jelzés, ami szabálytalan csak szólunk.

A 2005-ben elfogadott törvény erre vonatkozó részét idézzük.

Közterületen vagy nyilvános helyen az 1. § (2) bekezdés b) pontja szerinti, vagyonőrzési feladatokat ellátó személy (a továbbiakban: vagyonőr) formaruhát visel, amelyen fel kell tüntetni annak a vállalkozásnak a nevét vagy engedélyezett rövidített nevét, amellyel munkaviszonyban áll, továbbá a vagyonőr nevét és a vagyonőr megjelölést. Ha a vagyonőr egyéni vállalkozó vagy egyéni cég, és alvállalkozóként teljesít szolgálatot, a saját formaruháját vagy annak a vállalkozásnak a formaruháját is viselheti, amellyel a feladat ellátására megbízási szerződést kötött.

Azaz ezt a nagydarab, fekete bomberdzsekis erő demonstrációt el kellene felejtenie ilyen formában az SZFE új vezetésének. Olyan bután néz ki, hogy halmozzák a jogsértéseket, s így teljesen hiteltelenné válnak. Hisz, ha a törvényeket nem tisztelik, akkor milyen példát mutatnak és milyen tiszteletet várnak el bárkitől is ?

Az egyetem hallgatói, miután a vírushelyzet miatt felfüggesztették tiltakozásukat, úgy döntöttek, hogy egy ember mindennap felrak egy szalagot a Vas utcai egyetemi épület egyik oszlopára. Ez a fajta ellenállás elég sziszifuszi, mert a szalagokat mindennap el is távolítja valaki.

Hallgatók elmondták az Esti Újságnak is, hogy korábban nem voltak az egyetemen biztonsági őrök, úgy vélték, hogy most a megfélemlítésük miatt lehetnek ott.

Az SZFE hallgatói szeptember elsején foglalták el az SZFE Vas utca épületét, azt mondták, hogy oda nem léphetnek be az általuk illegitimnek tartott vezetőség tagjai. Az egyetemfoglalás 72 napig tartott, annak a járványhelyzet miatt bevezetett intézkedések, többek között a kötelező online oktatás vetett véget.

(Csákány)