hirdetés

Úgy tűnik nem tudják már nagyon irányítani a menekülteket a rendőrök, de az is lehet nem is akarják. A migránsok ugyanis sorra törnek ki és hagyják el a magyarországi táborokat. Úgy tűnik. Van aki gyalog, vonattal vagy épp busszal indul Ausztria felé. Az éjszaka folyamán mintegy 4500 migránst szállítottak el buszokkal az osztrák államhatárhoz. Időközben több ezer migráns indult útnak vonattal a debreceni nyílt befogadó állomásról Budapest felé és Vámosszabadiban is kitörtek a menekültek.

debrecen migráns

Debrecenben sem tudták tartani a  migránsokat vagy épp már nem akarták. Így csomagokkal felszerelkezett emberek hajnal óta folyamatosan hagyják el a befogadó állomást és mennek a vasútállomásra. A migránsok feltehetően Budapest érintésével próbálnak nyugat felé haladni.

Kora reggel több száz migráns is gyalog indult Hegyeshalom és Bécs irányába Vámosszabadiból.A menekültek reggel 9 órakor már Győrben jártak.

A tegnap Budapesten közlekedési káoszt okozó több ezer fős gyalogos migráns menet tagjait, akikkel szinte mindenki szimpatizált útközben. Nem kevesebb mint 30-40 kilométert legyalogoltak némi pihenőkkel az elszánt bevándorlók. Útközben azonban a migráns mentesítő buszokkal felvették őket. Akárcsak a tegnapi nap folyamán a migránsokkal teli bicskei túszvonatból kitörő és meginduló tömeget is elvitték Hegyeshalomba.

Kontrát Károly a belügyminisztérium államtitkára nemrég ismertette, hogy az operatív törzs pénteki döntését végrehajtották, az akció eredményesen és sikeresen lezárult: mind az M1-es autópályán vonuló illegális bevándorlókat, mind az 1-es vasútvonalat elfoglalókat, valamint a Keleti pályaudvaron várakozókat elszállították az osztrák határhoz.

Giró-Szász András kormányszóvivő hangsúlyozta: Magyarország továbbra is a nemzetközi szerződéseknek megfelelően jár el, az operatív törzs péntek esti döntését az alapozta meg, hogy olyan helyzet állt elő, ami a közlekedés és az élet biztonságát is veszélyeztette. A magyar kormány továbbra is a schengeni kódex és dublini rendelet alapján jár el a bevándorlókkal kapcsolatban- tette hozzá.