hirdetés

Magyarországra érkezett a világhírű színész Tom Hanks, Az Oscar-díjas amerikai minden felhajtás nélkül magán géppel és testőrök nélkül érkezett, hogy előkésítse az Inferno forgatását. A film biztos jó lesz, hisz a bestseller sztár író Brown regénye alapján készül. A forgatás feltehetőleg súlyos százmilliókat fog hozni Magyarországnak.

 Tom hanks

A világhírű amerikai színész Tom Hanks a Da Vinci-kód című film új része, az Inferno előkészületei miatt érkezett Magyarországra. A filmet május közepén kezdik majd el forgatni. A tervek szerint a Pokol című film forgatása több hónapig tart majd, bár az eredeti regény alapján a történet Isztambulban  és Olaszországban zajlik. mindenesetre örüljük,hogy kis hazánk is kap  pár jelenetet vagy többet.  Az azonban sokat mondó, hogy az Infernot itt is forgatják. A film tehát sikeres lesz erre garancia a regény írója Brown,akinek a könyvét  már előrendelésben annyian megrendelték,hogy bestseller lett. A konspirációs thriller ezúttal Olaszországba és Isztambulba kalauzol. Dante XIV. századi klasszikusának, az Isteni színjáték Pokol részének soraival leplezi le a harvardi professzor, Robert Langdon azaz Tom Hanks művészettörténész a bioterrorista gonosztevőt.

Az Inferno a korábbi Brown-regények technikájával dolgozik: a fikciót tényekkel turmixolja. A történetet időnként kultúrtörténeti eszmefuttatások vagy városnézések szakítják meg. Mint minden krimiíró, Dan Brown is bevonja olvasóit a rejtély megoldásába, azzal a csavarral, hogy elhiteti velük, hogy Da Vinci és a Biblia Dante világába is elvezeti őket. Számít arra is, hogy az emberek kedvelik a konspirációs elméleteket. Mint kiváló marketingszakember pontosan tudja, hogy csak botránnyal lehet ma tömegsikert aratni. Nem véletlenül támadja a kereszténység dogmáit és a katolikus egyházat. Ilyen témákra mindenki ugrik, és állást akar foglalni. És az olvasók nem törődnek a kritikusokkal, akik már korábbi regényeinél is hiányolták a feszültségteremtést, bírálták az elnyújtott történetet, a sematikus szereplőket.

( fotó: MTI )