hirdetés

Tóbiás lehet lemond
2019-07-26 21:39

Sokak meglepetésre az országos MSZP közleményében ultimátumot intézett a Kanári-szigetekre költöző politikusukhoz. “A Parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt.” – fogalmaztak péntek délutáni közleményükben. Úgy tudjuk Tóbiás hamarosan lemond, legalábbis nagyon fontolgatja..

 

Lendvai Ildikó, korábbi pártelnök után a pártközpont is beleszállt Tóbiás Józsefbe, egyelőre nem lehet tudni, mi van a háttérben.

Tegnap végigszáguldott az országos médián a hír , miszerint Tóbiás József, az MSZP volt elnöke bukása után a Kanári-szigetekre költözött családjával. A politikus gyermekének egészségügyi problémáival magyarázta a történteket, és egyúttal azt is elárulta, hogy nem végleg költözött Tenerifére, de a döntés miatt havonta többször repülőre kell ülnie. Nem nyerte el a tetszését párttársának az odavissza utazgatása Lendvai Ildikónak , a szocialisták politikusának, aki szerint ez így nem mehet tovább. Legnagyobb meglepetésre Lendvai után az országos MSZP is beleszállt Tóbiásba, nem is akárhogyan. Péntek délutáni közleményükben azt írták, hogy a Kanári-szigetekre költöző politikusuk

jelezte az MSZP-frakció vezetésének, hogy a családjában egy, a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki, a helyzet tisztázásáig részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és képviselői feladatait, ha korlátozottan is de el kell látnia.

Majd ezután jött a csavar, az MSZP burkoltan a mandátumával fenyegette meg Tóbiást.

A Parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt. – fogalmaztak.

Úgy tudjuk Tóbis lehet, hamarosan lemond. Egyrészt van felkérése más mukára, jobban jövedelmezőre és picit alaptalannak tartja, hogy kvázi párton belülről hátba támadták. Legalábbis egy közeli ismerőse ezt mondta az Esti Újságnak.