hirdetés

Újabb botrány kezd kibontakozni a BKV-nál. Ezúttal a sofőrök indítanak pert elmaradt jussuk miatt, ami összességében a háromszázmillió forintot is elérheti. A buszvezetők az első ajtós jegyellenőrzésért járó bérkiegészítést elfelejtették megkapni.

bkv231-es

A buszsofőrök nevében eljáró Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) pertársaságot alapított, amelyhez mától minden érintett járművezető csatlakozhat. Az érdekvédelmi szervezet számításai szerint több mint kétezer munkavállaló érintett, akik fejenként több tízezer – esetenként akár 150-200 ezer – forint elmaradt bér kifizetését szeretnék ilyen módon kikényszeríteni. Az összkövetelés elérheti a 300 millió forintot. A pertársaság keresetlevele még a napokban megérkezik a bíróságra.

A járművezetőket állítólag az bőszítette fel, hogy az első ajtónál általuk végzett jegyellenőrzés elindítása óta eltelt három évből csak egyet ismer el a cégvezetés, a fennmaradó idő után járó bér kifizetéséről viszont hallani sem akar. Holott a szolgáltatás megrendelője, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezetése elismerte: a pluszmunkáért pluszbér jár – magyarázza Nemes Gábor, a sértett járművezetők képviseletét felvállaló EKSZ elnöke.