hirdetés

Lélegeztetőgépen van egy koronavírussal fertőzött orvos, aki a mátészalkai kórházban dolgozik. De Berettyóújfaluban is találtak covidos doktort, aki Romániában is dolgozik.

 

Több orvos is koronavírusos lett az utóbbi napokban Magyarországon, a magyar-román határ menti két nagyobb városban is. Egy doktort pedig állítólag már lélegeztetőgépre kellett tenni.

A mátészalkai kórház és a polgármester is elismerte , hogy két orvos kapta el a kórt, mindketten a bőrgyógyászati szakrendelésen dolgoztak. Emiatt átmenetileg szünetel is a településen a szakrendelés.

Állítólag Berettyóújfaluban is koronavírusos lett a helyi kórház egyik orvosa. A doktor Nagyváradon lakik és ingázva Berettyóújfaluban is vállalt munkát. A berettyói kórházból négyen kerültek karanténba és azt a 10 beteget is megvizsgálták, akiket az orvos látott el, de az ő eredményüket egyelőre nem tudni.

Sajnos a koronavírus ismét kezd teret nyerni és megint rendelőkben üti fel a fejét, ami lehet véletlen, de lehet jelzés értékű is.  Jobb lesz óvatosnak lenni.

( Csákány )