hirdetés

Sok utas bosszankodhatott a Liszt Ferenc reptéren, amikor megtudták indulásuk előtt teljesen váratlanul, hogy a befizetett és oly régóta álmodott ciprusi nyaralásuk nem kezdődik el. Az utasoknak az utazási iroda más utat ajánlott fel, vagy a pénzüket visszakaphatják. Azt, hogy hány utas maradt most hoppon, nem tudni.

liszt ferenc reptér-skycourt

Kellemetlen, sőt mondhatni az utazók rémálma fogadta a Green Travel utasait. Hisz ki szeretné azt, hogy a nyaralása úgy kezdődjön, hogy el sem utazik? Senki. Ki az, aki arra vágyik a pihenése előtt, hogy bosszankodjon? Feltehetőleg nem sok nyaraló. Már pedig a Green Travel több utasával sajnos nagyjából ez történt. Azonban mindenkit tájékoztattak az iroda munkatársai, hogy aggodalomra semmi ok, máshova elutazhatnak.

A Green Travel augusztus 21-én a déli órákban a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe észak-ciprusi charterjáratukkal kapcsolatban:

Kedves Kollégák, ezúton szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy a mai (2016. 08. 21.) TWI172/171 járatunk sikeresen menetrend szerint leszállt Budapesten és hazahozta az utasokat Észak-Ciprusról és Antalyából is, azonban Budapest–Antalya–Ercan vonatkozásban utasokat már nem szállít.
A járatot üzemeltető észak-ciprusi partnerünkkel sajnálatos módon haladéktalanul meg kellett szüntetni az együttműködésünket. Az utasokat a repülőtéren tájékoztattuk, miszerint Észak-Ciprus helyett az alábbi alternatívát ajánlottuk fel: törökországi desztinációba tudnak elutazni 5 csillagos all inclusive szállodába vagy amennyiben ez nem megfelelő számukra, abban az esetben a teljes részvételi díjat visszafizetjük részükre.
Az észak-ciprusi partnerünkkel történt együttműködés felbontása érinti a jövőbeni foglalásokat is, amelyről folyamatosan tájékoztatjuk a partnereinket. Jelen helyzetben a kialakult körülmények ismeretében a fenti intézkedést tartjuk a legbiztonságosabbnak, a továbbiakban is az utasok teljes körű kiszolgálása és biztonsága a legfontosabb számunkra. A kialakult helyzet egyedüli érintett desztinációja Észak-Ciprus. Antalyába közlekedő reggeli járatunk is menetrend szerint hazaérkezett és a tervezett menetrend szerint felszállt.
Irodánk ezután is mindent megtesz az utasokért, hogy a számukra legkedvezőbb alternatívát/kárpótlást kapják. Cégünk semmilyen likviditási problémával nem áll szemben. Működésünk zavartalan. Köszönjük megértéseteket és türelmeteket. További információkkal hamarosan jelentkezünk.
Az iroda ügyvezetőjétől, Merdol Göktast az egyik szakportállal közölte, hogy azért nem volt már érdemes folytatni az Antalyával kombinált járatot, mert az utasok fele a török Riviérára utazott, így elesett az iroda az észak-ciprusi állami támogatástól.

(Forrás: turizmusonline.hu, fotó: illusztráció)