hirdetés

A Fidesz ismét jobban teljesít. Több mint kétszázezer forintos fizetésemeléssel kedveskedtek a miniszterek közigazgatási államtitkáraiknak és helyettes államtitkáraiknak. A helyettes államtitkárok alapilletménye 748 ezer forint havonta a kormánytisztviselőkről szóló törvény szerint. Ezt a miniszterek saját hatáskörükben legfeljebb 30 százalékkal megemelhetik, mely lehetőséggel élt is mindegyikük- számol be minderről a Blikk.

 álamtitikárok

Hatalmas fizetésemelést kaptak a Fidesz államtitkárai. Fejenként több mint kétszázezer forintos fizetésemeléssel jutalmazták hűséges csinovnyikjait a Fidesz, ami elképesztően magas. S ilyen mértékű fizetésemelés egyik szoláltatói, vagy pari szektorban sem volt az elmúlt években,de a szegény pedagógusok és rendőrök is csak forgathatják a szemüket a közszolgákkal együtt. Nos  az ország  jobban teljesít,  de csak azoknál, akik a Fidesz emberei ez már tény. Mint ahogy az is tény, hogy . egyre több a szegény, egyre több a nélkülöző s egyre nagyobb és nagyobb sorokban állnak egy egy tál meleg ételért sorba a rászorulók.

Nos most rekordszámú, 99 helyettes államtitkárból 88-nak emeltek a fizetésén, ez átlagosan kétmillió forint pluszpénzt jelent évente egy-egy vezetőnek a Blikk szerint.

A közigazgatási államtitkárok alapilletménye 997 ezer forint, ezt a legtöbb esetben 1 millió 296 ezerre tornászták fel. Így például a Külügyminisztériumban Szijjártó Péter fizetése 1 millió 102 ezer forint, míg Kohut Balázs közigazgatási államtitkár közel kétszázezer forinttal többet keres a főnökénél – mutat rá a Blikk.

A tárcavezetők indoklás nélkül gyakorolhatják azt a hatáskörüket, amely szerint legfeljebb 30 százalékkal megemelhetik a helyettes államtitkáraik, illetve közigazgatási államtitkáruk alapilletményét – reagált a lap értesüléseire a Kormányzati Információs Központ.