hirdetés

Még mindig van olyan ügy, amelyet anno a rendőrség által csak Fekete seregnek nevezett banda követett el. Ráadásul a szervezet lebukását ez az ügy alapozta meg anno bár sokáig próbálták az esetet nem igazán komolyan venni, megoldani a Nyíregyházi nyomozók, persze lehet, hogy csak a véletlen műve volt a rendőri lassúság. Mint ismeretes egy mátészalkai vállalkozó elleni leszámolására bérelték fel a Fekete Sereg több tagját. A megbízót, M. Róbertet már régebben elítélték, most S. László, a fekete sereg egyik tagja ellen emeltek vádat. A dohánycsempészeti üzleti érdekeket sértő vállalkozó gyerekei és felesége elbújtak a házban, amikor a sereg tagjai rájuk rontottak. Mivel bűnszervezetben követték el a bűncselekményt, S. Lászlót öttől húsz évig terjedő börtönnel sújthatják.

fekete sereg-mno

A Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a sajtóban „fekete seregként” ismert, és működése alatt M. Róbert által irányított bűnelkövetői csoport egy tagja ellen, aki a vád szerint 2004 novemberében társaival együtt otthonában támadott meg egy mátészalkai vállalkozót. Igaz ezen megtámadott üzletember főként csempészett cigivel bizniszelt és egyfajta jó barátja , ismerőse volt annak az hírhedt Energolos F. Attilának, aki most a hírhedt Cinóber gyilkosság gyanúsítottjaként néz hosszú évek elé Portikkal együtt.

Nos a vádirat szerint M. Róbert 2004 októberében egy ismeretlen személytől megbízást kapott arra, hogy félemlítsen meg egy mátészalkai vállalkozót, mert annak tevékenysége sértette a megbízó csengersimai határátkelőhelyen bonyolított illegális cigarettacsempészetben való érdekeltségeit..  Mivel a szóbeli fenyegetések nem vezettek eredményre, a vállalkozó továbbra sem hagyott fel az adott piacon a cigaretta felvásárlásával, ezért M. Róbert 2004 novemberében megbízta az ügy vádlottját, S. Lászlót, valamint még több bűntársát azzal, hogy öljék meg a mátészalkai férfit.  M. Róbert utasításainak megfelelően, egy legkevesebb 13 főből álló csoport – köztük a vádlott – lőfegyverekkel, késekkel, viperával, szamurájkarddal, baseballütővel felszerelkezve indult Budapestről és Miskolcról több autóval Mátészalkára.

A csoport tagjai a késő esti órákban értek a sértett mátészalkai családi házához. Felfegyverkezve a ház terasz felőli bejáratához mentek, amit ütni és rugdalni kezdtek. Miközben a sértett felesége és a házban tartózkodó gyermekek elbújtak, a sértett egy szerszámnyéllel a kezében elindult a teraszajtó felé, hogy elzavarja a támadókat. Ekkor S. László vádlott és az egyik bűntársa a náluk lévő lőfegyverrel az üvegezett teraszajtón keresztül összesen 7 darab lövést adtak le a nappali szobában tartózkodó vállalkozóra és annak fiára. A lövések közül kettő megsebesítette a férfit, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A megtámadott vállalkozó ekkor kiabálni kezdett hozzátartozóinak, hogy azonnal hívják a rendőrséget, aminek hallatán a támadók elmenekültek. Mivel az emberölés kísérletét bűnszervezetben követték el, a büntetési tétel öt évtől húsz évig terjedhet. M. Róberttel és 29 társával szemben a Fővárosi Törvényszék (korábban Fővárosi Bíróság) már ítéletet hozott, amely 2012 márciusában emelkedett jogerőre.

(Fotó: mno)