hirdetés

Megint Mészárost ekézi a kereskedelmi adó. A Puskás Akadémi alapítója és a miniszterelnök legkedveltebb barátja állítólag több földet vásárolt a megengedettnél. Az RTL szerint nem vehetett volna annyi földet Mészáros Lőrinc, amennyire végül egymaga szert tett. Orbán Viktor barátja családjával egyébként összesen kétmilliárd forint értékben vásárolt földeket.

meszaros_lorinc

A hivatalos árverési jegyzőkönyv alapján összesen 400 hektárnyi földet vásárolt meg Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a decemberi földárveréseken. A miniszterelnök legkedveltebb víz- és gázszerelője így feltehetőleg szabályt vétett, mert a törvény szerint magánszemély legfeljebb 300 hektár földet vehet az állami földekből. Persze feltehetőleg az derül majd ki, hogy Mészáros úr ügyében valaki rosszul adminisztrált valamit, vagy épp tévedett.

Az RTL megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központot arról, hogy hogyan lehetséges ez, de a hivatal csak általánosságban válaszolta azt, hogy magánszemély valóban legfeljebb 300 hektárt vehet, és akiről kiderül, hogy nem felel meg a feltételeknek, annak a tulajdonjogát nem jegyzik be.

A jegyzőkönyvek alapján kiderült az is, hogy:

– Mészáros a 400 hektár földre 506 millió forintot költött.

– Testvére, Mészáros János 207 hektárt vett 246 millió forintért.

– Felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix 296 hektárt vett 406 millióért

– Egyik lánya, Mészáros Ágnes 209 hektárt vett 443 millióért.

– Másik lánya, Mészáros Beatrix 276 hektárt vett 340 millióért.

Vagyis Mészáros és családja 1391 hektár földet vett nem kevesebb mint 1941 millió, azaz majd 2 milliárd forintért. Azaz senki egy árva szót nem szólhat az új földbirtokosra, hisz a nehezen megkeresett pénzét tulajdonképpen visszafizette az államnak. Nem külföldre menekítette, nem offshore lovagokra bízta, hanem a magyar földből vásárolt.