hirdetés

Miskolcon több ezren gyűltek össze a szemerkélő esőben, hogy csatlakozzanak a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által meghirdetett demonstrációhoz. Sajnos  a közmédia eddig nem adott hírt a nem mindennapi eseményről, ami érthető, hisz a kormányt és annak igen rossz oktatási modelljét kritizálták a pedagógusok. Tették mindezt okkal és joggal.

 tüntetés pedagógus-vajda

Budapesten Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta a, hogy a Fidesz–KDNP-nek a gyermekek érdeke a legfontosabb, miközben „a bukott baloldal” csak pártpolitikai célokra használja a pedagógusokat, elégedetlenséget szít közöttük.

Csak apró megjegyzés, hogy a legkevesebb gyereket épp Hollik képviselő pártja tudhatja magáénak. Érdekes és izgalmas, hogy épp ők mesélnek a gyerekek érdekeiről, hisz alig van kitől visszahallaniuk, hogy mi jó a gyereknek, vagy épp mi rossz az iskolában.

Az is érdekes, hogy a nagy magyar közmédia, pontosan az MTI semmit nem ír az eseményről. Számukra nincs tüntetés és, ha nekik nincs, akkor másnak se legyen. Mert ugye a népet butítani kell, s a híreket hallgatni, elhallgatni kell, úgy tűnik.

Az országos tiltakozást elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója beszédet tartott a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával közösen. A Teleki volt az elsők között, aki támogatta a miskolciakat, most is ötvenen érkeztek a fővárosból a miskolci tüntetésre. A Herman igazgatója azt mondta: már legalább 500 iskola támogatja őket és több tízezer magánszemély.

(Fotó: MTI)