hirdetés

Jókora,  több ezres tömeg gyűlt össze a Quaestor-károsultak tüntetésén és teljes kártalanítást követeltek. Volt kisemberezés, „nem hagyjuk”, és szemét Fideszezés is.

 Quaestor tüntetés

 

Legalább két ezres tömeg gyűlt össze a Quaestor-károsultak budapesti tüntetésén szombaton délután tudósítónk becslése szerint. Ez csak az első tüntetés volt, a Quaestor Báthory utcai irodája előtt, délután ötkor kezdődik a második a Batthyány örökmécsesnél, amit MSZP-DK-PM-MLP-Szolidaritás szervez, és a „QUAESTORBÁN – Károsultak napja” címet adták neki.

A tömeg újra és újra azt skandálta, hogy „nem hagyjuk”, és a károsultak teljes, kivétel nélküli kártalanítását követelte. A kormány eddigi ígéretei szerint a többségüket kártalanítanák, legfeljebb az a 73 ember maradna ki, akiknek 100 ezer euró feletti megtakarításuk volt a bedőlt brókercégnél.

A demonstrálók azonban őket sem hagynák, és azt követelik, hogy a Magyar Nemzeti Bank fizesse a kártalanítást, ha már a matolcsysta közgazdaságtan oktatására annyi pénz van, ami több a felsőoktatási normatívánál. A tömegben láttunk egy „Új szemüveget Matolcsynak” feliratot is, a készítője nyilván azt a problémát akarta kifejezni, hogy az eddigi szemüveggel a jegybanknak nem sikerült észrevennie a Quaestornál és a többi brókercégnél évek óta zajló csalásokat.

Debrecenben is volt két demonstráció, ahol a budapesti szervezők szerint szintén ezren gyűltek össze.

Szegedről busszal mentek fel a Budapesti tüntetésre, de azok is tartottak egy flashmobot, akik Szegeden maradtak, mintegy negyvenen.