hirdetés

Megítélték a kártérítést az ártatlanul anyja megöléséért évekig előzetesben lévő férfinak. Mint ismeretes, a debreceni fideszes politikus Balla Irma meggyilkolásával saját fiát vádolták meg a rendőrök és ügyészek. Időközben kiderült, egy közelben lévő munkás gyilkolhatta meg a képviselőt.

balla-ügyElőször peren kívül szeretett volna megegyezni, végül beperelte a magyar államot Balla Irma fia, akit ártatlanul ítéltek el az anyja meggyilkolásáért. A Debreceni Törvényszék csütörtökön  10 367 000 forint kártérítés kifizetésére kötelezte az államot a börtönben töltött 23 hónapért.

A fiú mindvégig tagadta, hogy édesanyját megölte volna. Sőt több tanú is elismerte, hogy a vádlott velük volt egy rendezvényen. azonban a vádhatóság szerint rengeteg DNS-minta volt a fiútól anyja lakásában, igaz, Schöntsein ott élt életvitel-szerűen. Végül egy kőműves szerszám volt az, ami megoldotta és a szabadságot jelentette a fiatal egyetemistának, ez vezetett nyomra. A sors fura fintora, hogy az igazi gyilkost egyszer meghallgatták a rendőrök, de mivel az visszavonta vallomását, nem foglalkoztak tovább vele.

Ezenfelül a bíróság még egymillió forintnyi perköltséget is megígért. A döntés egyelőre nem jogerős. A fideszes képviselőnőt 2007. április 6-án otthonában ölték meg, a gyilkossággal először Balla Irma fiát, Schönstein Sándort gyanúsították, vádolták, 2012-ben pedig első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 12 évre ítélték. Az áldozat fia végig és következetesen tagadta, hogy ő ölt volna, 2013-ban a Debreceni Ítélőtábla végül bizonyítottság hiányában jogerősen fel is mentette.