hirdetés

Közel tízezer adagnyi dizájner drog, azaz Gina kerülhetett volna forgalomba. A drogkereskedők azonban amatőr  módon lebuktak,mert a postán két kannában érkező majd hatliternyi Gamma-Butyrolactone-t  (GBL-t), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei elcsípték. A lefoglalt drog értéke meghaladja a 10 millió forintot is.

 POLÍCIA: Akcia Tulipán

A nyomozás azért tartott ilyen sokáig, azaz majd fél évig  mert a drogkereskedők nem a maguk nevében rendelték a tiltott folyadékot. A Lengyelországból érkezett postai küldemény gyanús lett  a NAV -osoknak, azaz fülest kaptak arról,hogy két műanyag kannában Gina lesz.

A nyomozók kiderítették, hogy a tiltólistán található szert nem a rajta található címzett, hanem B. Tamás békásmegyeri férfi rendelte meg. A kábítószerekkel kereskedő férfit szombat este békásmegyeri otthonának a közelében fogták el. Előtte két férfinak adott el feltehetően amfetamint és extasyt.

A B. Tamásnál tartott házkutatás során közel 70 gramm fehér színű kábítószergyanús port és tablettát, továbbá egy ásványvizes palackban átlátszó színű, kábítószergyanús folyadékot, valamint több 100 ezer forint készpénzt foglaltak le.

A 35 éves férfival szemben a további eljárást A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság indítványozta a 35 éves férfi előzetes letartóztatását. A két vásárlóval szemben kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás, ők szabadlábon védekezhetnek.