hirdetés

A rendőröket sem kíméli a koronavírus. Március elejéig közel hétezer rendőr kapta el a halálos betegséget és sajnos 12 rendőr bele is halt a betegségbe. Az Esti Újság úgy tudja, hogy van olyan biztosító, amely azon áldozatok családjának, akik rendelkeztek életbiztosítással és amely a váratlan halálesetekre is érvényes, nem fizetnek, mert a járványra nem érvényes állítólag az életbiztosítás.

 

Március 10-ig összesen 6906 rendőr kapta el a koronavírust – írja a rendőrség.Közülük március 1-én 5676-an már meggyógyultak, 1218-an voltak épp betegek és 12 haltak bele a vírus szövődményeibe. Szerencsére azok a rendőrök, akik regisztráltak oltásra és elfogadták a felajánlott vakcinát, már túl is vannak az oltáson de lehet előbb kellett volna őket is oltani, hisz éjjel nappal vigyázzák a rendet és tartatják be a vészhelyzeti előírásokat.

Arról, hogy a megyékben hogyan oszlott el a rendőrök fertőzöttsége, valamint arról, hogy a hadseregre milyen hatása volt a vírusnak sem az ORFK, sem a Honvédelmi Minisztérium nem adott tájékoztatást egyenlőre.

Azt sajnos nem tudni, hogy például a életbiztosítók fizetnek-e ilyenkor az elhunytak családtagjainak, ami némi anyagi segítséget jelenthet az áldozatok családjainak. Az Esti Újság úgy tudja, bár ezt még ellenőriznünk kell, hogy vannak olyan életbiztosítók, akik nem fizetnek a koronavírusban elhunyt ügyfeleik után, holott a szerződésekben benne van, hogy összegtől függően a váratlan halálesetek után a jogosultak családja 5-10 millió forintot kapnak.

Mi megdöbbentünk amikor édesapánk halála után felkerestük az életbiztosító céget, hogy akkor a váratlan haláleset miatt fizessenek. Közölték erre nem érvényes a szerződés és nem fizetnek. Sokkot kaptunk, hisz nincs benne a szerződésben, hogyha valaki Magyarországon így hal meg akkor semmit nem ér az, hogy évekig fizettük a fix összeget. Sosem éltünk volna ezzel, hisz nem gondoltuk, hogy érintettek leszünk. Természetesen jó lett volna ez a pénz, amely a temetési költségeket is fedezte volna és az egyedül maradt édesanyám életét is ez valamiképp enyhítette volna. Mi perre megyünk az biztos- nyilatkozta Nagy Ágnes az Esti Újságnak.

Az érintett biztosító nevét nem közöljük le, hisz várjuk válaszukat. Azonban, ha tényleg ez az egyedi eset valós, , akkor az több mint elgondolkodtató és botrányos. Nagy kérdés, hogy akkor a kormány fog fizetni ? Vagy ki ?

(cst)