hirdetés

Mankóval közlekedő fiút raboltak ki tini banditák az egyik szegedi buszmegállóban. A négyfős útonálló tinik, akik közt sokkoló módon egy gyermekkorú is volt, a fiú óráját és fülhallgatóját követelték, miközben veréssel fenyegették. A könnyen szerzett zsákmányt a tinibanda nem sokáig élvezhette, mert a rendőrök pár órán belül elkapta őket.

SONY DSC

A 17 éves fiú sportsérülése miatt járt mankóval. A közeli focipályára sietett szerdán, délután négy óra előtt szállt le a buszról, az Alsó kikötő soron. A támadói is ugyanazon a buszon utaztak, ők is leszálltak. Négyen vették körbe a fiút, karóráját és fülhallgatóját követelték, majd veréssel fenyegették. A fiú átadta az értékeit.

A rendőrök 2 órán belül elfogtak két 16 éves fiút és egy 15 éves lányt. Rablás miatt indult ellenük eljárás. A negyedik rabló még gyermekkorú, ezért nem büntethető. A banda többi tagja ellen csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően a rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

(Fotó: Police)