hirdetés

Örömében elkotyogta a hírt a miniszter. Akkumulátorgyárat építhet a bajor autógyártó Thaiföldön. Legalábbis a helyi miniszter erre számít, a BMW azonban csak hétfőn tehet bejelentést, hogy lesz BMW gyár  a Távol-Keleten vagy sem.

A worker makes final checks at the serial production BMW i3 electric car in the BMW factory in Leipzig September 18, 2013.  REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY) - RTX13PUP

Várhatóan 57 millió dolláros beruházással épít akkumulátorgyárat a BMW Thaiföldön. Erről beszélt a Business Insider amerikai online gazdasági lap Thaiföld ipari miniszterére hivatkozva, aki szerint a jövő év közepén kezdődhet az üzem építése.

A beruházás eredményeként a miniszter reményei szerint Thaiföldön elérhetőbbé és egyben olcsóbbá válnának az egyébként meglehetősen drága elektromos vagy hibrid autók. A BMW nem kommentálta a thaiföldi miniszter bejelentését, annyit közöltek, hogy hétfőn sajtóközleményt ad ki majd a cég.

A thaiföldi miniszter egyébként azt is elmondta, adókedvezményekkel igyekeznek elérni, hogy Thaiföld lehessen az elektromos és hibrid autók bázisa.