hirdetés

Lebuktak a horogkeresztet festő fiatalok. Mint ismeretes, a debreceni Nagytemplom oldalára fújtak ismeretlenek önkényuralmi jelképet. A két elfogott fiatalkorú fiú beismerő vallomást tett a rongálás ügyében. A fiúkat, az Esti Újság úgy tudja, hogy a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították s fogták el.

debreceni nagytemplomos horogkereszt

Még a Nagytemplom lelkésze tett bejelentést a rendőrségre 2016. április 21-én arról, hogy a debreceni Nagytemplom talapzatára ismeretlenek egy horogkeresztet és egy fordított keresztet ábrázoló képet festettek.

A debreceni rendőrök haladéktalanul megkezdték az ismeretlen elkövetők felkutatását. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két fiatalkorú fiút 2016. április 22-én 21 órakor debreceni otthonaikban elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A fiatalemberek beismerő vallomást tettek – írja a police.hu.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltek ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.