hirdetés

Nincs reménye Tarsolynak az előzetesben lévő Quaestoros főbrókernek, hogy szabaduljon. Hiába tett video vallomást, hiába mondott el állítólag mindent a rendőröknek, hiába szerette a focit, hiába volt jó barátja a miniszter, egy ideig egészen biztosan bent marad a börtönben. Tarsoly Csabának és két társának ismételten meghosszabbították július 29-ig az előzetes letartóztatását.

 tarsoly3

Fellebbeznek ugyan az előzetes letartóztatás ellen Tarsolyék, de ezt tették korábban is és semmi eredménye nem lett. Pedig a Quaestor vezére mindent megtett. Videora mondta a vallomását, akárcsak anno a hírhedt bankár Kulcsár Attila. Állítólag mindent elmondott, hogy mi miért és hogyan történt. Természetesen arról nem tudni, hogy a gyanúsított Tarsolybeszélt-e politikai kapcsolatairól és az ezekhez köthető egyéb érdekességekről, eseményekről. Feltehetőleg nem.

A Fővárosi Főügyészség megalapozottan indítványozta, a Budai Központi Kerületi Bíróság pedig megalapozottan rendelte el a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának letartóztatását, amely így jogerőssé vált .

Mint ismeretes a jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. Igaz elötte a Szijjártó Péter miniszterhez tartozó cégek súlyos milliárdjait még kifizette Tarsoly Csaba vállalkozása, amely etikailag és erkölcsileg igencsak megkérdőjelezhető. Hisz a több tízezer kisbefektetőjének erre esélyt sem adott a Quaestor.

A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

( Fotó: mno )