hirdetés

Tanyi elmond mindent és komoly, nehéz pillanatokat fog okozni ma is komoly beosztásban lévő fontos rendőröknek. Az ismert fogathajtó elleni merénylet miatt előzetes letartóztatsába helyezett férfire és tetsvéreire azután csaptak le a nyomozók, hogy R.László a bűnbánó maffiózó, aki mellesleg szintén visszakerült a dutyiba terhelő vallomást tett ellene. Az ügy azért lesz izgalmas, mert Tanyiékat az 1996-os merénylet helyszínétől nem messze megfogták a rendőrök. Sőt találtak náluk egy kispuskát, és egy hozzávaló távcsövet is. De csak ez utóbbi van feltüntetve a jegyzőkönyvekben. Ráadásul anno 1996-ban Pintér Sándor is megjelent a helyszínen. Természetesen megkerestünk több akkor vezetőbeosztású rendőrt, de egyik sem kívánt megszólalni az ügyben.

Tanyi

Úgy tudjuk Tanyi György nem fog hízelegni, nem fog kérlelni senkit, nem fog tetszelegni, simán elfogja mondani mi is történt valójában 1996-ban azon a bizonyos napon a Lóvinál. Mindezen értesülésünket a börötnbe vetett férfi szabadon lévő családtagjai sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták. Természetesen egy vádalku reményében, mert ha nem teszi ezt Tanyi, akkor bizony a bilincs fog rajta maradni egy életre. S ilyen formán jó pár vezetőbeosztású rendőrnek okozhat kellemetlen napokat, akik nyakig benne voltak a Lakatos Csaba elleni merénylet eltusolásában. Nos ugye anno 1996-ban kiderült, hogy a tett helyszínétől nem messze két Tanyi tetsvért elfogtak a rendőrök. Az is tény, hogy találtak náluk egy s mást. Azonban lefoglalva egy kispuskára való távcső lett csak. Az is tény, hogy a két Tanyit kiengedték 48 órán belül és még csak meg sem gyanúsították őket. Az is tény, hogy a tett helyszínénl járt az akkor ORFK vezetője Ointér Sándor is. Sőt volt olyan helyszínelő, aki azt álította beleszólt a főkapitány a munkájukba. A megszólaló rendőr ellen természetesen lejárás indult csalás miatt és ki is rúgták, azaz meghurcolták, kicsinálták ha így tetszik. Hogy miért ?? Hát ennyi év távlatából kezd kivilágosodni. Megkerestünk éppen ezért több akkori vezetőbeosztású rendőrt is de egyik sem kívánt igazából nyilatkozni. Egyedül az akkori egyik vezető beosztású főigazgató mondta el sajátos véleményét. A nevét azonban hosszas kérlelsére sem volt hajland beleegyezni, hogy közöljük. Azonban szerkesztőségükben egy lezárt borítékba tettük. Hátha kell majd.

Azt gondolom, hogy beosztásából fakadóan ott lehetett és kimehetett a helyszníre Pintér Sándor, miért ne tehette volna. Azt, hogy ott volt én nem állítom csak hangsúlyozom az Ön kérdésére, hogy akár oda is mehetett volna, hisz ő volt az Országos Főkapitány – mondta egy neve elhallgatását kértő dandártábornok.
Tanyinak pedig sok a veszteni valója, hisz egy közveszélyokozással azaz gyújtogatással már vádolják, ami 10 év is lehet, ráadásul egy biztonsági őr is meghalt, ami újabb 15 év lehet, attól függ, hogy a sztárügyvédei halált okozó súlyos testi sértéssé tudják-e kimagyarázni az ügyet vagy marad emberölés. Így már 25 évnél járunk. Nos emellett egy rokkant férfit is jól elvert Tanyi, aki súlyos sérüléseket szenvedett. S ugye van még egy Suzuiks boltlátogatása is, amelyet az egyik budai bevásárlóközpont szenvedett el. Ráadásul Tanyi visszaeső. Így érthető, hogy dalolna ő is. S ezt már megtette, hisz Portik Tamásra akárcsak R. László ő is terhelő vallomást tett. A helyzetét Tanyiéknak nehezíti, hogy tetsvére T.József is nemrég szabadult egy emberölési ügyből, amikor is a XIII.kerületben párszor megkéselte riválisát, majd 67 alkalommal.
Miről is beszélhet Tanyi és a tetsvérei? Hát, hogy miért engedték el őket 24 órán belül. elmondhatja ki vitte el a helyszínről azt a fegyvert amivel rálőttek a fogathajtó Lakatos Csabára, s ez lesz kínos pillanat, mert ebben rendőrök érintettek. Nem uolsó sorban pedig elmondhatja milyen szoros kapcsolatot ápolt ő és családja a jelenlegi miniszterrel. S nem utolsó sorban elmondhatja valójában ki is rendelte meg a Lakatos elleni merényletet. MInd emelett az is fejfájést fog okozni az NVSZ és a BM vezetőinek, hogy a nagy pentitó bűnbánó maffiózójukről R. Lászlóról hamar ki fog derűlni, hogy az sem volt igaz, amit kérdezett. Mert egy normális vádalku úgy néz ki, hogy a tanú elmond mindent. Majd a többi tanút is meghallgatják s csak ezután engedik szabadon a vádalkus pentitókat. Nos Portik esetében nem így történt. A koronatanú mondta el az együttmködő tanúknak, hogy mit mondjanak, mert ő ezt és ezt álította. Mindezt pedig rendőri védelem mellett tette R. László.