hirdetés

Több tucat klímás busz áll a BKK alvállalkozójának a telephelyén a kánikulában, mert a költségtakarékossági okokból visszarakták a helyükre a régi buszokat – írta az Index.

bkv231-es

Az Index információi szerint Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója tárgyalást kezdeményezett a VT-Arriva vezetőségével arról, hogyan lehetne felhasználni a cég költségtakarékosság miatt leállított klímás buszait a fővárosban legalább a kánikula idejére.

Az év elején ugyanis költségtakarékossági okokból olyan döntés született, hogy a VT-Arriva buszainak egy részét, 60-70 járművet a BKK nem veszi idén igénybe, hanem a BKV olcsóbb üzemeltetésű, de régebbi buszai járnak helyettük.

A BKK vezetése tisztában volt azzal, hogy ez ugyan ront a szolgáltatás minőségén, de több tízmillió forint megtakarítást jelent éves szinten – írták.

Az Esti Újság úgy tudja a BKV más klímás buszain sem nagyon használják a sofőrök a klímát, mert úgy sokkal többet fogyasztanak a járművek. Ha pedig többet fogyaszt a busz, akkor nincs prémium a sofőrnek sem. Az egyik sofőr megerősítette, hogy kapnak azért jutalmat ha van üzemanyagmegtakarítás. Az pedig nem jó se a sofőrőknek, sem a cégeknek, ha túlfogyasztás van, maximum az utasoknak jó , mert az azt jelenti mennek a kílmák a járműveken.