hirdetés

Semmi sem az, aminek látszik. Mondhatá Kiss Róbert gárdakapitány, aki csak a menekültek szállítóit akarta igazából lebuktatni, ezért épültek be közéjük a Csongrád megyei erdőkben – ezt állította Facebookos bejegyzésében az egykori Új Magyar Gárda kapitánya, akit társával együtt kedd hajnalban fogtak el TEK-esek Röszkénél. Kiss Róbertet, aki évekig a Jobbik tagja volt , jogellenes tartózkodás segítésével gyanúsították meg, azaz nem embercsempészettel.

kiss gárda kapitány

Mint ismeretes illegális bevándorlók Budapestre utaztatásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség a Jobbikhoz közel álló egykori Új Magyar Gárda kapitányát, Kiss Róbertet és társát. Az akcióról a TEK nevek említése nélkül számolt be  és az elkövetőket akkor érték tetten, amikor éppen öt, Szíriából érkező bevándorlóval megállapodtak a szállításukról. Kiss Róbertet és társát a szegedi rendőrkapitányságra szállították, és jogellenes tartózkodás segítésével gyanúsították meg. Azt nem tudni, hogy mekkora összegért végezték a migránsok utaztatását, de a TEK helyszíni felvételei szerint több ezer euróról lehet szó.

Kiss Róbert a Facebookon péntek délelőtt azt írta, hogy egy több részletben végrehajtandó tervet dolgozott ki a migránshelyzettel kapcsolatban. Június 28-án mentek először Szegedre, de már június közepén szervezkedni kezdtek: autókat szereztek, tolmácsokat fogadtak, majd július első heteiben a Csongrád megyei erdőket járták – derül ki a bejegyzéséből.

Ahogy fogalmaz, megállapodtak a „szállítók”, vagyis valószínűleg embercsempészek török segítőjével, hogy ha van infója a bevándorlókról, akkor azt pénzért átadja nekik. Kiss Róbert elismerte, hogy elfogták, de szerinte „elfelejtették közölni, hogy rajta kívül senki sem volt az autójukban. Euró is volt nála, indoklása szerint azért, mert „ezekben a körökben már nem lehet forinttal fizetni, a tolmácsok és az informátorok is euróért dolgoznak”. „Azt is elfelejtették leírni, hogy senkit nem érdekelt a rendőrségen, amit kiderítettünk” – tette hozzá.

A Jobbik közleményében az írta, hogy Kiss Róbert, az egykori Új Magyar Gárda kapitánya „évek óta eltávolodott” a párttól. A Fidesztől viszont úgy reagáltak erre: „szánalmasnak tartják Vona Gáborék magyarázkodását arról, hogy nekik semmi közük Kiss Róberthez. Főleg azért, mert a két szájkaratés radikálmufti korábban sok rendezvényen és a Barikád címlapján is együtt virított” – tették hozzá.