hirdetés

Gyönyörűen megújult és megszépült kívülről a Heim Pál Gyermekkórház főépülete. Az Üllői úton lévő komplexumot a kivitelezők fantáziája olyannyira átvarázsolta, hogy ha nem tudnánk, hogy ez egy kórház, egy rendelő, összekeverhetnénk akár egy fiatalos designszállóval is.

Heim Pál kórház

Megszépült kívülről a Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti komplexuma. A régi épületre valljuk be, ráfért már egy kis ráncfelvarrás. Már csak azért is, mert egy színes, szép épületbe talán jobb kedvvel mennek be a beteg gyerekek, mint egy olyanba, ami valóban kórház kinézetű. Az épület annyira friss, hogy még kívülről egy-két helyen javították a festést a szakmunkások.

Mint közismert, tavaly mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét. Az elmúlt 35 év egyik legnagyobb gyermek-egészségügyi fejlesztése fejeződött be, hiszen minden épületükben korszerűsítették például a szigetelést, kicserélték a nyílászárókat, sőt van, ahol napelemeket és hőszivattyút is beszereltek. Mindez azonban uniós forrásból valósulhatott meg, amely meghaladta a kétmilliárd forintot, így – mintegy 1,2 milliárd forintból – egészségügyi eszközöket is vásárolnak a kórházba.