hirdetés

Alakul a sztrájk, úgy tűnik, a Mercedes kecskeméti gyárában. A Vasas Szakszervezet ugyanis továbbra is 15 százalékos béremelést követel, és közösségi oldalán bejelentette, hogy sztrájkbizottság alakult. A német autógyár azt közölte, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével egy többlépcsős, két évre szóló bérfejlesztésben állapodtak meg.

mercedes gyárA Vasas Szakszervezeti Szövetség kedden sztrájkkal kapcsolatos tudnivalókat tett közzé közösségi oldalán, szerdán pedig bejelentették, hogy sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban.

A Vasas Szakszervezet továbbra is 15 százalékos béremelést követel. Nem tudjuk elfogadni, hogy két évre legyen bebetonozva a bérfejlesztés! Nem támogatjuk az erről szóló megállapodást, amelyet a helyi MTSZSZ szakszervezet a Vasasok háta mögött aláírt a vállalattal. Kitartunk a tagok és a kollektíva igényei mellett! – írták, és ígérték, hogy folyamatosan hírt adnak a tárgyalásokról.

Az ügyben a Mercedes-gyár is közleményt adott ki.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., illetve a VASAS Szakszervezeti Szövetség MBMH VASAS Alapszervezete és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) intenzív tárgyalásokat folytatott a bérfejlesztésekről. A Mercedes-Benz Gyár menedzsmentjének célja, hogy valamennyi érdek-képviseleti szervezettel egyezségre tudjon jutni. Az MTSZSZ-nek és a Mercedes-Benz Gyárnak közösen sikerült egy, a korábbiakat jóval meghaladó többlépcsős bérfejlesztésben megállapodni a következő 2 évre.  A Vasas Szakszervezeti Szövetség ezt nem írta alá, és további tárgyalások iránt jelentette be igényét – áll a cég közleményében.