hirdetés

Megoldódott a cserdiből ellopott 15 milliós szoborlopás ügye. Az alkotás feldarabolására maga a polgármester Bogdán László adott ukázt és értékesítették azt a helyi MÉH telepen. Az ügyben a rendőrség vádemelést javasol.

 bogdán ászló 2

Rétfalvi Sándor Munkácsy díjas szobrászművész Fiú mozdonnyal című bronzból készült alkotása másfél évvel ezelőtt tűnt el a Baranyi megyei Cserdiből. A szobor 15 millió forintot ért. A szobor miatt jelentős kárt okozó rongálás miatt vádemelést javasol a Szigetvári Rendőrkapitányság. Mint kiderült a mű azaz a 150 kilós bronz szobor  feldarabolását  a város polgármester adta utasításba és az ő ukáza alapján szállíttatták a MÉH telepre. nos a fura szobor-ügy még furábban végződött. Úgy tudjuk a város elsőszámú embere Bogdán László azzal védekezett, hogy nem tudta, hogy értékes alkotásról van szó, ráadásul az érte kapott pénz jól jött a falunak.

Nos tény, Bogdán mint roma polgármester sokak szemét szúrta már. Sőt az okos városvezető nemcsak munkát adott a rászorulóknak, de sikeresen vette  a mezőgazdasági programja is az akadályokat. Így érthető,hogy most megkell őt is ráncigálni és meg kell próbálni meghurcolni, hisz most ilyen világban élünk.

A szobrot még Rétfalvi Sándor szobrászművész 1970-ben adományozta a Cserdi Gyermekotthonnak. Egy ideig az intézet udvarán állt, majd áthelyezték az önkormányzati hivatal elé.