hirdetés

Tiszta VW- és Seat-hasonmás lett a Lada új szuperverdája. Oroszországban megkezdték a Lada Vesta forgalmazását, 514 000 rubel, azaz közel 2,3 millió forint a jelenlegi legolcsóbb változat vételára. A gyár azonban szokatlan módját választotta az új Vesta piaci bevezetésének, hiszen azt először csak 25 nagyvárosban lehet megvásárolni, s csak a jövő év elején lesz a teljes, az oroszországi kereskedőhálózatban elérhető a típus.

lada vesta

 

A rubel árfolyamának változása miatt egészen az utolsó pillanatig nem erősítették meg hivatalosan a vételárakat, csak arról volt szó, hogy igyekeznek félmillió rubel alá szorítani azt – ami sikerült is nekik, figyelembe véve, hogy 514 ezer rubelt, azaz 2,3 millió Ft-ot kell fizetni a legolcsóbb autóért. Ehhez tudni kell, hogy a sorozatgyártás a 16 szelepes motorral indult, pár hónap múlva jelenik majd meg a hengerenként kétszelepes erőforrás, amivel már tényleg félmillió rubel alá megy a vételár.

A Classic alapfelszereltség főbb tételei: vezetőoldali légzsák, blokkolásgátló, menetstabilizáló, Gloonassz műholdas segélyhívó rendszer, távirányítós központi zár bicskakulccsal, pótkerék, fedélzeti számítógép. A Start csomag 30 ezer rubelért (134 000 Ft) utasoldali légzsákot és légkondicionálót ad. A középső Comfortért szintért 570 ezer rubelt (2,55 millió Ft) kell fizetni, és színre fújt kilincsekkel és tükrökkel, parkolóradarral, fűthető első ülésekkel és külső tükrökkel tud többet, 15 ezer rubel felárért (67 ezer Ft) adják a fűthető szélvédőt és a könnyűfém felniket.