hirdetés

A házvásárlása miatt botrányba keveredett friss külügyminiszter Szíjjártó Péter édesapja érintettje volt Magyarország egyik legnagyobb kartell botrányának. Szíjjártó apja, hogy elkerűlje a gga bírságokat egyszerűen feldobta üzlettársait a Gazdasági Versenyhivatalnál. Hogy a miniszter édesapja érdekében telefonált-e a Fidesz sok sok helyre nem tudni pontosan , de Fideszes fiúk ügyintézését nézve simán elképzelhető.

szijjarto-peter-d000171F585beea57a78e

Érthető a külügyminiszter szüleinek a biztos anyagi háttere és a jól menő vállalkozás. Egyrészt a mostani milliárdos vasútfejlesztésből is kapott bőven szeletet Szíjártó Péter papája. Másrészt a külügyminiszter apja, akinek a fia sosem szégyellni magát, de néha elpirul Nos Szijjártó István, a miniszter édesapja milliárdos nagyságrendű bírságot úszhatott meg, miután Magyarország egyik legnagyobb kartell ügyének részese volt, de feldobta sőt bizonyítékokat adott át üzlettársairól a Gazdasági Versenyhivatalnak.

A hivatal hét éve indított vizsgálatot, miután felmerült, hogy több vállalkozás előzetesen megállapodott abban, hogy hogyan osztják fel a piacot a magyarországi vasútvonalak felújítására, átépítésére kiírt közbeszerzési eljárások során. Az eljárás során a Colas Zrt. 1,5 milliárd, a MÁVÉPCELL Kft. 2,1 milliárd, a MÁV MTM Rt. 178 millió, a Szentesi Vasútépítő Kft. 3,4 milliárd forint versenyfelügyeleti bírságot kapott. A kartell résztvevője volt a Vasútépítők Kft. is, melynek Szijjártó Péter édesapja 2010-ig ügyvezető-tulajdonosa, 2012-ig tulajdonosa volt.

Ez a cég azonban nem kapott bírságot, a jogszabályok ugyanis lehetővé teszik, hogy ha egy érintett bizonyítékokat szolgáltat egy kartellügy feltárásában, akkor nem kell a következményekkel számolnia. Nos így valóban telhetett a külügyminiszter fiának házára. S annak is igen nagy a valószínűsége, hogy a Fidesz illetékesei ide oda telefonálgattak, hogy Szíjjártó édesapát kihúzzák a slamasztikából.