hirdetés

Szervkereskedelem, csalás, közokirathamisítás, és különös drog-ügyek miatt nyomoz a rendőrség és az ügyészség a BAZ megyei kórház háza táján.  A megyei kórház  főigazgatójának Révész Jánosnak és helyettesének Nagy Gábornak így a felfüggesztését kérik az EMMI vezérétől a Megyei és Városi Szülész-Nőgyógyászati Osztályának a dolgozói, mert szerintük igy nehéz ezen személyekkel együtt dolgozni. Azt nem tudni, hogy a két kórházi vezetőnek pontosan van-e és milyen köze a felsorolt bűnügyekhez.

 

Az onkológiai botrány után, újabb viharfelhők gyűlnek a BAZ Megyei Kórház környékén.

Úgy tudjuk a rendőrség és az ügyészség is nyomoz, s gőzerővel vizsgálódik, mert felmerült a gyanú, hogy a kórházban engedély nélkül végeznek mesterséges megtermékenyítést úgy, hogy erről a Kaáli Intézet nem tud. Egy egy beavatkozásért negyedmilliót kérnek az érintettek. Emellett felmerült a szervkereskedelem gyanúja is.

Sőt állítólag több száz millió forint EU-s pénz felhasználását is górcső alá veszik állítólag a hatóságok, mert a szülészeti osztály fejlesztésére érkezett pénzből lett ugyan parkoló, raktár, vizesblokk felújítás is, csak az nem amire küldték.

Emellett a kórházban két esetben kórlapokat is hamisítottak, amely révén a betegek elestek a kártérítési lehetőségüktől. Az egyik esetben egy 38 éves hölgynél komoly műhibát vétettek  az érintettek és a szövettani eredményt meghamisítatták úgy, hogy ne lehessen kártérítést indítani a betegnek.  A másik esetben egy 23 éves roma nő kárára tévedett állítólag az intézmény egyik vezető alkalmazottja , és itt is a pathológiai második szakvélemény már a kórház részére kedvező lett.

Mindezek miatt a  Megyei és Városi Szülész-Nőgyógyászati Osztályának a dolgozói arra kérik Kásler minisztert Nyílt levelükben, amit az Esti Újság szerkesztősége is megkapott, hogy a kórház vezetőit azonnali hatállyal függessze fel.

A levelet az EMMI illetékesei úgy tudjuk megkapták, mintahogy az egyik baloldali hetilap is, amely mélyen hallgat a Nyílt levélről. Úgy tudjuk hamarosan lép is a súlyos és zűrös ügyekbe keveredett BAZ Megyei Kórház ügyében az EMMI.

Az Esti Újságot a Nyílt levél írói arról is tájékoztatták és az EMMI illetékeseit is, hogy 2019-ben házkutatás is volt az Országos Tiszti Főorvos jelenlétében,  a BAZ Megyei kórház Kaáli Intézetében.

A hatóságok már nyomoznak a fent említett ügyekben. A bűnügyek egyik részét mivel a BAZ Megyei rendőr-főkapitányság elfogultságot jelentett be a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei rendőr-főkapitányság vizsgálja, míg az ügyek másik részét az NNI nyomozza.

Természetesen a jogerős ítéletig szerkesztőségünk álláspontja szerint mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, így a BAZ megyei kórház vezetőit is, igaz felelős igazgatóként ha érintettek, ha nem az ügyekben őket is valamiféle erkölcsi és etikai felelősség  terhelheti.