hirdetés

Kapott mosógépcseréjére állami támogatást, ráadásul a maximálisat a fideszes képviselő neje. Vécsey László honatya felesége is sikeresen pályázott a kormányzati Otthon melege programban, és a maximális ártámogatást kérte egy új mosógépre, amelyet meg is kapott Seszták Miklós nemzetfejlesztési minisztertől. A képviselő egyelőre nem kívánt reagálni.

mosógéprk

A Blikk szerint a fideszes honatya neje is kapott állami támogatást a régi mosógépének cseréjére. Sikeresen pályázott Vécsey képviselő párja, ami örömteli hír, bár azt hittük, egy képviselői fizetésből csak jobban futja egy mosógépre, mint egy hatgyermekes családnak esetleg, vagy egy nyugdíjas néninek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt válaszolta a Blikk kérdésére, hogy „a keretösszeg folyamatos emelésének köszönhetően lényegében minden pályázó megkapta az igényelt támogatást. A pályázatkezelő kizárólag az előzetes feltételeknek való megfelelést ellenőrizte” – írták.

A pályázók kilétét, rokoni kapcsolatait nem vizsgálhatták, mert az sértette volna a folyamat függetlenségét. Az azonban elgondolkodtató, hogy etikus volt-e egy honatya családjának erre pályázni, vagy sem.