hirdetés

Balog Zoltán és Tyihon podolszki püspök megállapodott, hogy a magyar kormány 2,4 milliárd forintot költ három templom felújítására és egy új építésére Hévízen. A püspök a támogatásra úgy tekint mint ajándékra, mint a magyar nép nagylelkűségének bizonyítékára. Magyarországon Szent István óta nem épült annyi templom mint az elmúlt tíz esztendőben. 

 

tyihon podolszkiHárom ortodox templom felújítását és egynek az építését támogatja a kormány 2,4 milliárd forint értékben. A megállapodást erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tyihon podolszki püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzója írta alá Budapesten.

A megállapodás aláírása előtt Balog Zoltán elmondta, hogy a budapesti Petőfi téri, a miskolci és a tokaji ortodox templomot újítják fel, az új templom pedig Hévízen épül majd fel.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy Magyarországon Szent István óta nem épült annyi templom, mint az elmúlt tíz évben. Az új templom építése azt szimbolizálja, hogy Magyarországot egyszerre szeretnék a nyugati és a keleti kereszténység örökségén építeni – fogalmazott a miniszter.

Tyihon podolszki püspök köszönetet mondott Istennek és a magyar államnak a szerződés létrejöttéért, valamint Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért támogatja a keresztény értékeket Magyarországon. Úgy fogalmazott, hogy a templomok felújítása szakrális feladat is, mivel a renoválással nemcsak az épületek állapotát, hanem az emberek lelkét is megóvják. Tyihon podolszki püspök azt mondta, a támogatásra úgy tekint mint ajándékra, mint a magyar nép nagylelkűségének bizonyítékára.