hirdetés

Szegedi bravúr a Bajnokok Ligájában. A MOL-Pick Szeged ugyanis egy góllal, de legyőzte a vendég francia Montpellier csapatát. A gigászi csatában a szegediek átlövőjének, Ilyésnek még a lába is eltörött.

Szeged, 2015. október 24. A francia Michael Guigou (k) tör kapura a szegedi Ilyés Ferenc (b) és Zubai Szabolcs között a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 6. fordulójában vívott MOL-Pick Szeged - Montpellier találkozón Szegeden 2015. október 24-én. MTI Fotó: Bugány János

A két csapat a forduló előtt azonos pontszámmal állt, ezért is volt fontos a siker, amely rendkívül kiélezett csatában született meg. Gyakorlatilag végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, és nemcsak a félidőben álltak döntetlenre, hanem a második játékrész hajrájában is. Az 58. percben tört meg a jég, amikor is a szünet után először tudott kétgólos előnyre szert tenni a Szeged.

Két másodperccel a vége előtt szabaddobáshoz jutott az egygólos hátrányban lévő Montpellier, de a szegediek blokkolták a lövést, így a magyar csapat harmadszor is győzni tudott a csoportban, és ellépett a franciáktól.

Ilyés Ferencet viszont elveszítette a magyar csapat, állítólag lábtőcsonttörése van, de a pontos diagnózisig még további vizsgálatok várnak rá. Ez a sérülés akár több hónapos kihagyást is jelenthet.