hirdetés

A Jobbik szerint tavaly mindössze 3 milliárd forint bevételt hozott az államnak a szerintük legalább 100 milliárdos kaszinós koncessziós ágazat. Ráadásul a fő nyertesek Fidesz-közeli személyek, hisz Andy Vajna jó barátja a miniszterelnök fő tanácsnokának, H. Árpádnak. És most már a TV2 is az egykori amerikai filmproduceré, állami hitelből. A másik nagy nyertes pedig a DVSC TEVA tulajdonosa, Szima Gábor. A gyors Fidesz-kapkodás kaszinóügyben egy laza 100 milliárdunkba kerülhet, amit természetesen majd Önök fognak megfizetni.

andy vajna

A jobboldali ellenzéki párt szerint az államkasszából hiányzó akár 450 milliárd forint adóbevétel java része származhatna a kaszinóbizniszből, amely nagyságrendileg 100-200 milliárd forintos üzletág – mondta Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője.

A kaszinókból származó jövedelemnek nem Luxemburgba kellene kivándorolnia nyereségként, ahová például Andy Vajna kaszinótulajdonos vállalkozása is be van jegyezve, a hiányzó összeg inkább a magyar gazdaság fehérítését segíthetné – mondta a politikus, aki szerint tavaly mindössze 3 milliárd forint bevétele keletkezett az államnak.

Szeptember 1-jétől, illetve jövő január 1-jétől már gyakorlatilag mindenkinek kötelező lesz Magyarországon a taxisoktól a patyolatokig online pénztárgépet alkalmaznia a miniszteri utasításnak megfelelően, kivéve a kaszinókat – emlékeztetett Hegedűs Lorántné.

Hozzátette, hogy március 31. volt a határidő az adóhivatal rendszerének átalakítására, hogy rendbe tegyék a szerencsejáték-piacot is. Úgy vélte, egy-két héten belül látszani fog, történik-e érdemi változás. Ha akkor úgy látják, hogy nincs változás, azaz Andy Vajna nem szerez be pénztárgépeket, országgyűlési határozatot nyújtanak be a miniszteri rendelet módosítására – mondta.

Hegedűs Lorántné beszámolt arról is, hogy Budapesten, a Las Vegas kaszinó előtt figyelemfelhívó performanszot is tartottak a sajtótájékoztató keretében: egy online pénztárgépet kíséreltek meg odaajándékozni a kaszinónak, azonban az vasárnap hajnalban két-három napra bezárt.