hirdetés

Zugló egykori polgármesterét, a Fidesz honatyáját, az MNB felügyelőbizottságának jelenlegi elnökét, Papcsák Ferencet jelöli a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnökének Tarlós István a fővárosi közgyűlés jövő szerdai ülésén. Tarlós szerint jó ember Papcsák, a közbeszerzéseket jól ismeri, s aki ha kell, ingyen is vállalja a BKK ellenőrzését.

Budai Gyula; Rubovszky György; Papcsák Ferenc; Varga Zs. András

A tisztség az MNB-nél kapott juttatáshoz képest valóban minimális, hisz csak bruttó 360 ezres jövedelmet jelent, a politikus meglévő bevételein felül. Éppen ezért Papcsák Ferenc be is jelentette, simán lemond a tiszteletdíjról és ingyen is vállalja Tarlós felkérését. Azaz nagyon szeretné a budapesti közlekedési céget ellenőrizni és felügyelni az egykori polgármester.

Papcsák Ferenc két ciklusban volt fideszes parlamenti képviselő, valamint 4 évig Zugló polgármestere. Nevéhez sok-sok hangos felháborodás kapcsolódik, hisz Zuglóban a közbeszerzéseket ő egyedül döntötte el szinte. Nem volt közbeszerzési ellenőrző vagy felügyelőbizottság. Bizalmasát, aki másoktól a nevében pénzt kért vagy vagyont, és ez kitudódott, feljelentette. A férfi vádlott, és lehet, hogy már az ellene indított zsarolási ügyben el is ítélték.

A városrészben történt ingatlanfejlesztéseknél rendre botrányok voltak, hisz sokan nem kapták meg a pénzüket alvállalkozóként.

Aztán lehetett látni tendergyőztes vállalkozókat fura módon Papcsák úr exverdájával rohangálni.

S volt egy hangfelvétel, amely igen kellemetlen dolgokat tartalmazott a kerület működéséről, korrupciógyanúról, bűncselekmény-szerűségekről, amit az érintett vállalkozók mondtak el őszintén, de ezekből büntetőügy sosem lett.

A nyugatifenyblog.hu az alábbiakat írta Papcsák Ferencről.

Papcsák Ferenc két ciklusban volt fideszes parlamenti képviselő, valamint 4 évig zuglói polgármester. Pályafutását korrupciós botrányok sorozata övezi.

2012 tavaszán derült ki, hogy Papcsák jogtalanul, duplán (Zugló polgármestereként és országgyűlési képviselőként is) vett fel költségtérítést. A képviselő a lebukás után a pénzt visszafizette, annak felvételét „adminisztrációs hibával” magyarázta.

2012 végén Papcsák keresetet indított „személyiségi jogainak megsértése” miatt internetes kommentelőkkel és sajtótermékekkel szemben. 2012-ben a Népszava és a Hír24 internetes oldalon, a személyét érintő kommentek miatt indult rendőrségi eljárás.

2013 elején több tízmilliós járadéka irányította rá a figyelmet, amikor a megjelent vagyonnyilatkozata szerint 2012-ben 65 millió forint osztalékot vett fel saját ügyvédi irodájától. Papcsák már 2011-ben is 40 milliós osztalékot vett fel, így felmerült a kérdés, hogy honnan tesz szert ekkora bevételekre, mivel más ügyvédként is dolgozó képviselők vagyonnyilatkozatuk szerint sokkal kevesebbet kerestek, emellett parlamenti feladataik miatt idejük sem volt ügyvédi munkával foglalkozni.

A 2014-ben megjelent 2013-as vagyonnyilatkozata szerint már 160 millió forint osztaléka származott az ügyvédi irodájából, bár az nem volt világos, hogy ez egy vagy több év osztaléka. Papcsák később perekkel fenyegetőzött a vagyonát firtató újságírókkal szemben, de egyértelmű magyarázatot nem adott a vagyongyarapodására.

2013 szeptemberében egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint Papcsáknak, mint zuglói polgármesternek, 100 milliós kenőpénzt kellett fizetni a kerületben zajló felújítások után. A felvételen egy emiatt nehéz helyzetbe került építési vállalkozó panaszkodott erről Ferdinandy István alpolgármesternek, aki korábban már nézeteltérésbe keveredett Papcsákkal.