hirdetés

Újabb tömeg gyűlik a ma már csak halálcsillagnak becézett közmédia épületénél. Több ellenzéki parlamenti képviselő még bent tartózkodik, földre feküdtek. Állítólag őket is kidobják majd mint Hadházyt és Szélt. Kérdés ki. A közmédia fegyveres őrei súlyos bűncselekményeket követtek el a nap folyamán, amiért akár 8 évet is kaphatnak majd. Szanyi Tibor képviselő pedig már Brüsszelben tájékoztat mindenkit a botrányos eseményekről.

varjút teperik MTVAA BRFK nem nyomoz az MTVA székházban történt incidens miatt, mert a parlamenti képviselők ügyében nem illetékesek. Ráadásul egy honatya hivatalos személynek minősül. A fegyveres biztonsági őrök nem, mert egy civil cég alkalmazottai.

Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben feljelentés érkezett, amelyet áttettünk a Központi Nyomozó Főügyészségre. – írta az Esti Újságnak a BRFK Kommunikációs Osztálya.

Az MTVA épületében délelött még ott volt Szanyi Tibor Európa Parlamenti képviselő is, délután azonban már Brüsszelben tájékoztatta az illetékeseket arról, hogy milyen atrocitások érték az ellenzéki képviselőket.

Teljesen önként jöttem ki a köztévéből. Lökdösődés volt. Varjú László képviselőkollégám is kapott, de elképesztő ereje van Varjúnak, többen sem bírtak vele.  Kunhalmi Ági lábára rácsuktak az ajtót , jól be is dagadt a lába szegénynek.  Lesz még egyeztetés a képviselők között, hogy miként lesz ellenzéki egység. Ez most egy technikai együttműködés az ellenzék között, tegnap több tízezer ember vonult fel, egy közös homogén akaratot fejtettünk ki.  Közösen és jól.  Én azt látom, hogy a cél el lett érve. Millió számban értesültek az emberek arról, hogy mennyi ember demonstrált, hogy mennyi embernek van elege a rabszolgatörvényből.  Több százezren értesültek arról, hogy egy állami közintézményben miként ténykednek az ellenzékkel. Európában ilyenre sosem volt példa, hogy egy közmédiában így bánjanak el parlamenti képviselőkkel.  Brüsszelben közlöm, hogy pontosan mi volt, ki mit tett. Tudom már én is Sorosos vagyok. –mondta az Esti Újságnak Szanyi Tibor az MSZP Európai Parlamenti képviselője.

Időközben megint gyűlik a tömeg a Kunigunda utcában.  Vadai Ágnest is bántalmazták a biztonsági alakulata a tévének. Varjú Lászlót időközben mentő vitte el a hírhamisító által vezetett halálcsillag épületéből.

A köztévé mindig a hatalom érdekei alapján működik, de van egy határ, aminek az átlépése még ebben a keretben is nehezen értelmezhető: amikor a közel 2,5 millió ember szavazatát elnyerő ellenzéki pártok politikusai a tévészékházban állomásoznak, akkor egy közintézmény vezetője bután teszi, ha érthetetlen módon elbújik és a biztonsági őrökkel dobatja ki a politikusokat. Ennek az üzenete önleleplező és ráadásul még politikailag sem logikus.-mondta Török Gábor, politológus.

A politológus szerint pártállástól függetlenül mindenki megérti, miért súlyos, ami a Kunigunda utcában történt, ha elképzeli, hogy ez 2010 előtt a fideszes vezetőkkel történik.

Több neves ügyvéd is megerősítette, hogy a köztévé fegyveres őrei több bűncselekményt is elkövettek. Sőt személyes szabadságukban korlátoztak több politikust is, azaz embert raboltak.  A sértettek pedig parlamenti képviselők.