hirdetés

A Fidesznek nekiment a saját ex-államtitkára. Illés Zoltán környezetvédelmi szakpolitikus szerint a butaság és a csökönyösség példája az, amit a kormány tesz, hisz csak azért drágítja termékdíjjal a megújuló energiaforrásokat, hogy így biztosítsa a paksi atomerőmű létjogosultságát. Illés szerint a kormányt nem nagyon érdekli a környezetvédelem, csak a pénz, hisz ilyen minisztérium már nincs és külön államtitkárság sem foglalkozik a környezetpolitikával. Illés azt sem titkolta neki nagyköveti állást ajánlottak, de köszöni szépen Dél Afrikában nem tud ténykedni a hazai környezetvédelemért.  

 illés zoltán

A Vidékfejlesztési tárca volt fideszes környezetvédelmi államtitkára szerint már nincs olyan politikus a kormány környékén, aki értene a környezetvédelemhez.

Még Kína is átáll megújulókra. A korszellemet nem hajlandó tudomásul venni a magyar kormány, erőltetni próbálja az atomenergiát, mert abból lenne pénz különböző érdekcsoportnak a következő 15 évben. – mondta Illés Zoltán, a Fidesz környezetvédelmi szakpolitikusa.

Az Országgyűlés két hónapja döntött a napelemek környezetvédelmi termékdíjával kapcsolatban.

Áder János államfő szerdai közleménye szerint a napelemekre kivetett sarccal kapcsolatban hibázott a kormány, az Országgyűlés, az ellenzéki pártok, a környezetvédelemért felelős ombudsman és ő maga is.

A kormányzati kommunikáció érvelése szerint a napelemek gyártásnál is keletkeznek szennyező anyagok, ezért indokolt külön díjjal sújtani. A parlament várhatóan februárban veszi elő az ügyet legközelebb.

 

( Fotó: illeszoltan.hu )