hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a választások előtti utolsó pillanatban robbanthatja majd a Jobbik a Fidesz elleni leleplező infókat egy forgatókönyv szerint.  A Jobbik elnöke természetesen fel van készülve arra, hogy esetleg feloszlatnák a pártot – írja a HVG annak nyomán, hogy most is eljárások zajlanak a párt ellen.

vona-gabor-mtiValószínűleg zavargásokhoz vezetne, ha a bíróság a választás előtt betiltaná a Jobbikot, a párt megrogyasztására elég lehet pénzügyei vizsgálata. Feloszlatásához az ügyészségnek azt kellene bizonyítania bíróság előtt, hogy a párt alkotmányellenesen működik, ami nem egyszerű de nem is lehetetlen feladat.

Vona Gábor Jobbik elnök a HVG-nek adott interjúban azt mondta, lélekben, gyakorlatban is fel van készülve a párt föloszlatására, bár nem ez a legvalószínűbb forgatókönyv. Vona fel van készülve az állami támogatás megvonására illetve a választási csalásra is. Arról nem árult el semmit, hogyan élnék túl a támogatás megvonását, azt viszont ígérte, ha Simicska Lajostól vagy bárki mástól bombaként robbanó információhoz jut, azonnal elmondja.

Az Esti Újság úgy tudja a miniszterelnök legjobb barátja rendelkezik olyan információkkal, amely elegendő lehet egy kormányváltáshoz. Azonban a forgatókönyvek egyike szerint ezt a választások elötti utolsó pillanatokban, azaz feltehetőleg napokban vagy órákban dobja majd be a Jobbik, amit erősít Vona nyilatkozata is, hogyha olyan adatkhoz, infókhoz jut Simicskától azt azonnal elmondja majd.

Egyelőre nem hív utcára senkit, ugyanakkor szerinte nem kizárt, hogy előállhat olyan pillanat, amikor az emberek utcára fognak menni.